Hivatalosan még nem polgármesterjelölt Vári Attila, de már miniszterrel egyeztet

2019. július 22. 11:59 2019. júl. 22. 11:59

Hivatalosan még nem is polgármesterjelöltje a Fidesznek Vári Attila Pécsen, ám ez nem akadályozta meg abban, hogy az atomügyi miniszterrel egyeztessen. Azt nem tudni, hogy miről, mert egyelőre Vári a PSN Zrt. vezetője.

Zajlik az élet Vári Attila körül, akit eddig csak a pécsi Fidesz nevezett meg polgármesterjelöltként, ám az országos pártközpontból még nem mondták ki rá az áment (aminek üzenetét várhatóan a nemzet Lajosa hoz el).

Ez azonban nem akadályozza meg a jelenleg a Pécsi Sport Nonprofit Zrt-t (PSN Zrt.) vezető olimpikon vízilabdást abban, hogy a baráti médiának interjúkat adjon arról, hogyan is képzeli el a város vezetését.

(A Pécsi STOP még július 2-án kérdezte volna Várit a polgármesterjelöltségéről, terveiről, ám akkor a PSN vezetője azzal hárított, hogy két-három hét múlva lesz aktuális a dolog. Azóta persze a baráti médiának állandóan a rendelkezésére áll.)

Vári Attila szerény elnevezésű Facebook-oldalán (amely a "Vári Attila, Pécs polgármesterjelöltje" címen fut) bukkantunk rá egy bejegyzésre pár nappal ezelőttről, ami szerint a PSN vezetője Süli János atomügyi miniszterrel, volt paksi polgármesterrel "a jövőbeni közös fejlesztési lehetőségekről" egyeztetett.

Vári Attila, Pécs polgármesterjelöltje

Süli János miniszter úrral egyeztettem a jövőbeni közös fejlesztési lehetőségekről.

Ezzel kapcsolatban azonban felmerül pár kérdés:

  • Milyen minőségében egyeztetett Vári az atomügyi miniszterrel? Mert ugye hivatalosan még nem polgármesterjelöltje a Fidesznek (vagy ha igen, azt eddig ügyesen titokban tartotta a pécsi kormánypárti csapat).
  • Ha a PSN vezetőjeként egyeztetett, úgy mi lehet a közös jövőbeni fejlesztési lehetőség? Télire a Paksi Atomerőmű melegvizét hozzák el a Hullámfürdőbe, ezzel is spórolva a rezsiköltségen?
  • Vajon egy nem kormánypárti, netalántán ellenzéki polgármesterjelöltnek is ennyire egyszerű lenne bejutnia egy miniszterhez egy egyeztetés miatt? Ráadásul ahhoz a miniszterhez, akinek a felügyeletére bízott projektje jó két éves lemaradásban van a tervezetthez képest.
  • Megannyi kérdés.

    De legalább Hoppál Péter már meggratulálta Várinak, hogy 2027-ben újabb vizes világbajnokságot rendezhessenek Magyarországon.