Nők a harcmezőn régen és most

2019. július 23. 10:09 2019. júl. 23. 10:09

Újabb interaktív előadással jelentkezik a Kronosz Szabadegyetem. Legutóbb Japán legendás harcosairól tudhattak meg többet a pécsiek, csütörtökön a harcos nők életébe nyerhetünk bepillantást a középkortól napjainkig a siklósi Sárkányos Lovagrend jóvoltából.

Az esemény leírása szerint a Kronosz Szabadegyetem és a Sárkányos Lovagrend jóvoltából ezúttal a nők szerepébe tekinthetünk bele a középkortól egészen napjainkig, amit a harcokban, háborúkban töltöttek be. Hallhatunk híres és kevésbé ismert női harcosokról, akik férfiakat megszégyenítő harci tudással és elszántsággal küzdöttek. Az előadáson néhány harci technikát is bemutatnak a lovagrend tagjai, így a szamurájok életét és az őket övező legendákat bemutató előadáshoz hasonlóan interaktív élmény vár a résztvevőkre.

A „Nők a harcmezőn" című előadás szól a nők korabeli társadalmi helyzetéről és a harcmezőkön betöltött szerepükről is, valamint lovagrendekről, ahol felvettek nőket és női alapítású rendeket is bemutatnak. Az interaktív előadáson nők számára használható fegyvereket is bemutatnak.

Az esemény időpontja: 2019. Július 25. Csütörtök 18.00 Helyszíne: Pécs, Civil Közösségek Háza (7624 Pécs, Szent István tér 17.)

Forrás: pecsistop.hu