Nem ment az igazmondás Páva elítélt volt kampányfőnökének

2019. július 29. 16:38 2019. júl. 29. 16:38

Napokig húzódó cikksorozatban, mondhatni reggel-délben-este gyilkolta a szegedi baloldali politikus, Ujhelyi István karakterét Páva Zsolt volt kampányfőnöke, Kapitány Gergely vezette Szegedma.hu, rendkívül ízléses módon még egy halálesettel is kapcsolatba hozva az EP képviselőt.

Nem dúl már rút viszály

Arról, hogy milyen ormótlan módon gyilkolták az EP választás hajrájában Ujhelyi István szegedi illetőségű szocialista politikus karakterét, foglalkoztunk korábban.

Megesett, hogy amúgy ártatlannak tűnő fidelitasos közkatonákat hajtottak ki Ujhelyi fórumára, ahol aztán a teljes osztag megsemmisült.

Ám nem csak az utcán fúrták Ujhelyit, erről árulkodik az a sokatmondó helyreigazítás, amely mai dátummal jelent meg a Szegedma.hu honlapján.

Persze, előfordul, az újságíró, a szerkesztő téved. De hogy négy napon belül öt alkalommal, az azért már többnek mutatkozik holmi véletlennél. A karatkergyilkolás fő vonulata az volt, hogy egy szegedi cég finanszírozta Ujhelyi házának felújítását, előbb 10, aztán már 30-40 millió forint értékben.

Ám a cikksorozat legízlésesebb része szerintünk ez:

„A 2019. március 23. napján megjelent „Laci bácsi haláláért Ujhelyi, Botka és Szabó Bálint is felelős” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy dr. Ujhelyi István is felelős Deák László (Laci bácsi) Szeviép károsult haláláért.”

Jogerősen elítélve

Kapitány Gergelyt éppen a Szegedma.hu főszerkesztőjeként ítélték el első ízben, akkor nem jogerősen, egy hamis levél miatt. Kicsivel később a Pécsi Törvényszék már jogerősen marasztalta el egy másik ügyben.

Mint ismert, különböző szerződések nyomán 2009 és 2014 között 73 millió adófizetői forint vándorolt Kapitány érdekeltségeihez a pécsi önkormányzattól és cégeitől, de még a sógornője vezette cég is kapott 12 milliót. A – többek között - Hír TV és a Echo TV volt munkatársa előbb Páva Zsolt kampányfőnökeként tűnt fel, 2012-ben vette át a pécsi Médiaközpont vezetését, ma az OK Pécs! nevű hírportál tulajdonosa és vezetője, valamint a Szegedma.hu főszerkesztője.

Forrás: Barabás Béla