Megszűnt az eljárás a 15 kocsit összekaristoló pécsi nő ügyében

2019. július 31. 14:36 2019. júl. 31. 14:36

A Pécsi Járási Ügyészség megszüntette a büntetőeljárást annak az idős nőnek a büntetőügyében, aki 2018. tavaszán és nyarán 15 gépkocsit rongált meg Pécs kertvárosában, majd a közvetítői eljárás során megtérítette az okozott kárt.

Az ügyészség szerdai közleménye felidézi, a nő tavaszától sérelmezte azt, hogy lakóhelyéhez közeli járdaszakaszon az ott parkoló autóktól nehéz a gyalogosközlekedés. Emiatt egy alkalommal szóváltásba is keveredett egy ott megállni szándékozó autóssal.

A terhelt az útjában lévő gépkocsikon úgy állt bosszút, hogy kulcscsomójával megkarcolta azoknak az autóknak a karosszériáját, amelyek mellett elment. Az említett módon az idős nő 15 autót rongált meg, és ezzel összesen több, mint 1 millió forint kárt okozott.

Mivel a gyanúsított vállalta a kár megtérítését, és ehhez a sértettek is hozzájárultak, ezért az ügyészség 2019. januárjában a büntetőügyet közvetítői eljárásra utalta.

Az idős nő ennek keretében a vállalt jóvátételt megfizette a sértetteknek, és tőlük elnézést is kért, ezért büntethetősége megszűnt. Emiatt az ügyészég a gyanúsítottal szemben indult büntetőeljárást megszüntette.

Forrás: pecsistop.hu