Vári Attila konzultációt hirdetett, de csak a neki kedves újságírók előtt

2019. július 31. 18:28 2019. júl. 31. 18:28

Minden pécsi háztartásba kérdőívet juttat el Vári Attila, a kormánypártok, no meg az ÖPE polgármesterjelöltje, erről maga a sportemberből lett politikus beszélt vélhetően gondosan kiválogatott, kritikus kérdésekre nem annyira hajlamos újságírók előtt, a nagy dobra nem vert sajtóeseményre ugyanis sem lapunkat, sem a Szabad Pécset nem hívták.

Szerencsére az MTI munkatársa a helyszínen volt, így a közmédia tudósításából megtudhattuk, hogy a kérdőívre azért van szükség, hogy "a jövőt illető intézkedések, fejlesztések, döntések a pécsiek igényeinek megfelelően történjenek meg".

Vári Attila azt mondta, polgármesterré választása esetén minden pécsi polgár törekvéseit, álmai megvalósulását szeretné segíteni, mindehhez azonban "tudnia kell, mely területen és milyen típusú döntéseket várnak a pécsiek leginkább".

Vári hangsúlyozta: a kérdőív - amelyeket csütörtöktől postáznak minden egyes pécsi háztartásba - egyszerre javaslat szövetség megkötésére a pécsiekkel és a becsületes, közös munka első lépése.

Szerinte egy város csak "akkor mondhatja magát a 21. század győztesének, akkor kerülhet ki bajnokként a körülötte folyó küzdelmekből, ha megválasztott vezetői becsületesen dolgoznak, szövetségeket kötnek, és meghallgatják az embereket, tevékenységüket az igényekre szabják". Hozzátette: olyan politikában, programban hisz, amelyet az emberek alkotnak meg.

Vári Attila ígéretet tett arra, hogy megválasztása esetén a pécsiekre való odafigyelés, a közös munka velük lesz polgármesterségének középpontjában. Ezt jelzi az is - folytatta -, hogy összefogtak a "valódi civilekkel", és a város megbecsült polgárai közül választották ki jelöltjeiket.

Reményét fejezte ki, hogy minél több pécsi tölti ki a kérdőívet hovatartozástól függetlenül, és így minél több pécsivel köthet szövetséget.

A válaszok alapján készül el a pécsiek közös programja "azért, hogy Pécs bajnok legyen, a pécsiek győztesek! Mert ez a legfőbb célom!" - mondta Vári.

 

Kezdeményezésünkre még korábban eljárást indított az Egyenlő Bánásmód Hatóság a pécsi önkormányzattal szemben, mivel a városvezetés sportot űz abból, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál bejegyzett lapunkat nem hívja meg a kényes sajtótájékoztatókra és eseményekre. Vári Attilát sem először rejtegették így előlünk, és van egy olyan érzésünk, bár szeretnénk tévedni, nem is a mostani volt az utolsó alkalom.
Forrás: pecsistop.hu/MTI