Bődületes késéssel vánszorog az pécsi IC Budapest felé - Frissítve!

2019. augusztus 3. 10:11 2019. aug. 3. 10:11

Alámosta a vasúti pályát péntek délután a hatalmas eső Szakály-Hőgyész és Kurd között a Budapest-Pécs vonalon, ezért arra a vágány helyreállításáig szünetelt a vonatközlekedés, pótlóbuszokkal próbálják orvosolni a helyzetet. Kora délutánra részben megoldódott a probléma.

A MÁV már péntek este jelezte, hogy "a helyreállítás előkészülete folyamatban van", ugyanakkor azt is, hogy csak szombaton délelőtt kezdődik és előreláthatólag kora estig tart az elmosott pálya javítása. Addig az InterCityk helyett Dombóvár és Pincehely, a személyvonatok helyett Dombóvár és Szakály-Hőgyész között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A vasúttársaság szerint az átszállások miatt szombaton várhatóan 20-30 perccel hosszabb lesz a menetidő a pécsi fővonalon. Ehhez képest a 7 óra 14 perckor elstartolt Tenkes IC 73 perces késést szedett össze a Vonatinfó szerint, a 10 óra 14-es érkezését 11 óra 27-re prognosztizálja a MÁV.

Frissítés: Újraindult a vonatforgalom Szakály-Hőgyész és Kurd között

Sikerült helyreállítani a vasúti pályát a pécsi fővonalon Szakály-Hőgyész és Kurd között szombat délelőttre, így újraindulhatott a vonatforgalom, a Kaposvár-Siófok vonalon Mernye és Felsőmocsolád között azonban továbbra is pótlóbuszok járnak - közölte a Mávinform az MTI-vel.

Szombat délelőttre sikerült helyreállítani a pályát, ahol mintegy 40 tonnányi zúzottkövet kellett pótolni. A vonatok 20 km/h-ra csökkentett sebességgel biztonságosan közlekedhetnek, az átmeneti sebességkorlátozás miatt azonban 5-10 perccel hosszabb lehet a menetidő.

A Kaposvár-Siófok vonalon Mernye és Felsőmocsolád között szintén a pénteki esőzés sodorta el a vasúti vágány egy részét, amelyet várhatóan hétfő délutánra állítanak helyre. Addig szünetel a vonatforgalom, Mernye és Tab állomások között pótlóbusz jár a személyvonatok helyett.

Forrás: pecsistop.hu/MTI