Csizi ügyvédje is kapott a közpénzekből

Újabb nap, újabb, a pécsi önkormányzat által közpénzből etetett külsős tanácsadót mutat be a Pécsi STOP. Dr. Bíró Balázs több ügyvédi iroda tagjaként és egy saját vállalkozásával szerepel a szerződésekben, az irodák és a cég közel 61,5 millió forintnyi közpénzhez jutott. Ezek mellett a pécsváradi polgármester fia több földpályázaton is nyert egy családi vállalkozás tagjaként.
 
 

Csizi ügyvédje is kapott a közpénzekből

Újabb nap, újabb, a pécsi önkormányzat által közpénzből etetett külsős tanácsadót mutat be a Pécsi STOP. Dr. Bíró Balázs több ügyvédi iroda tagjaként és egy saját vállalkozásával szerepel a szerződésekben, az irodák és a cég közel 61,5 millió forintnyi közpénzhez jutott. Ezek mellett a pécsváradi polgármester fia több földpályázaton is nyert egy családi vállalkozás tagjaként.
 
 
 
 

Csizi ügyvédje is kapott a közpénzekből

Újabb nap, újabb, a pécsi önkormányzat által közpénzből etetett külsős tanácsadót mutat be a Pécsi STOP. Dr. Bíró Balázs több ügyvédi iroda tagjaként és egy saját vállalkozásával szerepel a szerződésekben, az irodák és a cég közel 61,5 millió forintnyi közpénzhez jutott. Ezek mellett a pécsváradi polgármester fia több földpályázaton is nyert egy családi vállalkozás tagjaként.Folytatjuk a pécsi önkormányzat által fizetett külsős tanácsadókat bemutató sorozatunkat (a korábbi részeket balra, a kapcsolódó cikkek közt találhatják), szerkesztőségünk választása ezúttal dr. Bíró Balázs ügyvédre esett.

Dr. Bíró (az ügyvéd egy korábbi cikkünkben maga ragaszkodott a diplomával járó dr. előtag használatához, így kérését most is tiszteletben tartjuk) több ügyvédi irodának is tagja, melyek közül kettő 2010 óta rendre fel-feltűnik a pécsi önkormányzati cégek körül.

Az első, a Kiss & Bíró Ügyvédi Iroda a PÉTÁV Pécsi Távfűtő Kft-vel áll szerződéses viszonyban, 2011. április 15. óta. A szerződés határozatlan időtartamra szól, és havi 300 ezer forint plusz áfára jogosult, mint ügyvédi munkadíjra. Ezért a summáért az ügyvédi iroda a PÉTÁV jogi feladatait és jogi képviseletét látja el, illetve médiajogi tanácsokat adnak. Az ügyvédi iroda 2011 októberében átalakult Litter & Bíró Ügyvédi Irodává, ám a határozatlan idejű szerződés érvényben maradt. A PÉTÁV felől így a Kiss & Bíró, később pedig Litter & Bíró Ügyvédi Iroda 2011 áprilisa és 2014 októbere közt 12,6 millió forintnyi közpénzt tett zsebre.

Nem ez az egyetlen városi cég, amivel dr. Bíró Balázsnak valamely ügyvédi irodán keresztül köze van. A BIOKOM Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft-vel 2013-ban állt egy éves szerződésben a Litter & Bíró Ügyvédi Iroda, havi 250 ezer forint plusz áfáért (áfa összege itt 67 500 forintot jelent). Az ügyvédi irodának a BiOKOM-nál a cégcsoporthoz tartozó cégek médiában történő megjelenéseit kellett figyelemmel kísérni, és arra kellett ügyelniük, hogy a megjelenések tartalma sérti-e a cégcsoport jó hírnevét. Ha ilyen történt, Litter és Bíró sajtó-helyreigazításra, vagy polgári jogi/büntetőjogi lépésekre tett javaslatot. Az egy éves kontraktus kereken 3 millió forintot (plusz az áfát) eredményezett az ügyvédi irodának.

A BIOKOM és PÉTÁV mellett dr. Bíró Balázs a B&S; Média Kft-vel (melyben dr. Bíró Balázs az egyik tag, az ügyvezető pedig az ügyvéd testvére, Bíró Zsuzsa az Igazságügyi Minisztérium online cégjegyzéke szerint) a Médiaközpont felé is bírt szerződéssel 13 298 000 forint értékben, és ugyanitt a Kiss & Bíró Ügyvédi Irodának is volt kontraktusa 5 millió forint értékben.

Dr. Bíró Balázs neve már 2012 októberében is feltűnt, mint az egyik jól kereső külsős tanácsadó: akkor az hangzott el róla egy MSZP-s sajtótájékoztatón, hogy a médiajogász Belénessy Csabával, a Magyar Távirati Iroda (2012 decemberében nyugdíjba vonult) vezetőjével is jóban van, és 2010 és 2012 októbere közt 27,6 millió forintjába került az adófizetőknek.

A különféle vállalkozások és ügyvédi irodák - melyekben dr. Bíró Balázs is tag - a pécsi önkormányzati cégek felől a négy év alatt 61 498 000, azaz közel 61,5 millió forintnyi közpénzhez jutottak.

Dr. Bíró ezek mellett a földpályázatokon is jól szerepelt, a testvérével alapított és közösen tulajdonolt Sziget-Gazdaföld Kft. 2013-ban Szentegát és Magyarmecske környékén közel 150 hektár földhöz jutott, amelyet 2016-tól vehetnek birtokba.

Dr. Bíró Balázs emellett Csizi Péter ügyvédjeként is feltűnt már sokszor, egyszer a fideszes alpolgármestert és Németh Szilárd rezsibiztost képviselte a Pécsi STOP ellen a következő cikkünk miatt: Spiclik, elő: besúgásra buzdít a Fidesz a rezsikampfban.

A pert mind első, mind másodfokon megnyerte portálunk.

 

 
Ha tetszett a cikk, kövesd a Pécsi STOP-ot a Facebookon is!
 
 
 

Hirdetés

 

Hirdetés

 
 
 

Ön szerint is egyre több a hülye sofőr? (lezárva)

 
  • 421   Határozottan, napról napra több

     
  • 14   Épphogy nem, egyre javul a közlekedés

     
  • 275   Mindig is ennyien voltak, csak eddig nem videózták nyakra-főre őket

     
  • 105   Soros