Fröccsért várja a szavazatokat a Fidesz Pécsen

Szeptember végén a Fidesz-KDNP kertvárosi kitelepülésén fröccsel kínálta a párt két jelöltje az érdeklődőket, többségükben hajléktalanokat. Az ügy pikantériája, hogy a városvezetés rendeletben tiltja az alkoholfogyasztást, illetve a fedél nélkülieket rá két napra tiltották ki Pécs több közterületéről.
 
 

Fröccsért várja a szavazatokat a Fidesz Pécsen

Szeptember végén a Fidesz-KDNP kertvárosi kitelepülésén fröccsel kínálta a párt két jelöltje az érdeklődőket, többségükben hajléktalanokat. Az ügy pikantériája, hogy a városvezetés rendeletben tiltja az alkoholfogyasztást, illetve a fedél nélkülieket rá két napra tiltották ki Pécs több közterületéről.
 
 
 
 

 
 

Fröccsért várja a szavazatokat a Fidesz Pécsen

Szeptember végén a Fidesz-KDNP kertvárosi kitelepülésén fröccsel kínálta a párt két jelöltje az érdeklődőket, többségükben hajléktalanokat. Az ügy pikantériája, hogy a városvezetés rendeletben tiltja az alkoholfogyasztást, illetve a fedél nélkülieket rá két napra tiltották ki Pécs több közterületéről.Egy olvasónk jelezte, hogy múlt hét kedden a Fidesz Pécsett az Aidinger utcai, illetve a Csontváry utcai kitelepülésénél borral, illetve fröccsel (na meg pogácsával és szórólapokkal) kínálta a párt két jelöltje az arra járókat. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott fotó alapján Grób Gábor József a 16. számú, és Hári József, a 17. számú választókerület Fidesz-KDNP-s jelöltje osztotta a piát a kampányolás közben. Olvasónktól azt is megtudtuk, hogy főként hajléktalanok éltek a lehetőséggel és az asztalon látható kancsóban biztosan bor volt, mert meg is kérdezték, hogy mi az és a válasz a képviselőjelöltektől minden esetben az volt, hogy nem kannás, hanem jóféle bor.

Több szempontból is rendkívül kínos a helyszínnek és a kampányolás módjának a kiválasztása. A Csontváry utca mellett ott találjuk az ANK-t, az Apáczai Nevelési Központot, ahova rengeteg általános iskolás jár és pont azon az útvonalon juthatnak el a buszmegállókba, ahol a képviselőjelöltek az embereket kínálgatták borral és választási jelszavakkal. Hári József nem mellesleg pedagógus a politizálás mellett, a pécsi Fidesz honlapján többek között így vall magáról: "Rendezvényszervezéssel is foglalkozom egy baráti társasággal. Azt hiszem teljes életet élek és nem bánok semmit sem."

Az ügy további pikantériája, hogy a két jelölt jelenleg is a pécsi közgyűlés tagja Fidesz-KDNP színekben és tavaly ősszel szavazták meg nagy egyetértésben a 48/2013. (XI. 18.) önkormányzati rendeletet a közösségi együttélés alapvető szabályairól és megszegésük jogkövetkezményeiről. A jelenleg is hatályos rendelet 27. paragrafusának első bekezdése kimondja, hogy "tilos közterületeken szeszes italt fogyasztani". "Az (1) bekezdésben meghatározott közterületi szeszes ital fogyasztási tilalom nem vonatkozik a közterület használati engedéllyel rendelkező, vagy közterület-használati bejelentés alapján tartott rendezvények helyszínére." A választási kampányban a kitelepüléseket nem kell - a Kúria döntése alapján - bejelenteni, sem engedélyt kérni rá, tehát gyanús, hogy megszegették a választópolgárokkal a saját rendeletüket, amikor műanyagpoharat nyomtak a kezükbe. A kiszabható szabálysértési összeg akár 150 ezer forint is lehetne.

Kedden Hári és Grób még itatta a fedél nélkülieket, csütörtökön a közgyűlésen már megszavazta a fideszes többséggel együtt a köznyelvben csak hajléktalan-rendeletként élő jogszabályt, ami kvázi kitiltotta a balvárosból és az EKF programban felújított közterületekről az életvitelszerűen közterületen tartózkodókat, meglehetősen leszűkítve ezzel a mozgásterüket és a külvárosokba száműzte őket. Kíváncsiak lennénk, hogy elmondta-e a két képviselő a hajléktalanoknak, hogy mire készülnek.

 

 

 
 
Ha tetszett a cikk, kövesd a Pécsi STOP-ot a Facebookon is!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ön szerint is egyre több a hülye sofőr? (lezárva)

 
  • 421   Határozottan, napról napra több

     
  • 14   Épphogy nem, egyre javul a közlekedés

     
  • 275   Mindig is ennyien voltak, csak eddig nem videózták nyakra-főre őket

     
  • 105   Soros