Még mindig nem áll sehogy a Horvát Színház felújítása

Továbbra sem folytatódik a Pécsi Horvát Színház felújítási és bővítési munkálata, az önkormányzat még az előző kivitelezővel sem zárta le az elszámolást. Ebből fakadóan új kivitelező sincs, így azt sem lehet tudni, hogy mikorra készül el a teátrum, mennyibe kerül a csúszás, és az bele fog-e férni az 560 milliós keretbe.
 
 

Még mindig nem áll sehogy a Horvát Színház felújítása

Továbbra sem folytatódik a Pécsi Horvát Színház felújítási és bővítési munkálata, az önkormányzat még az előző kivitelezővel sem zárta le az elszámolást. Ebből fakadóan új kivitelező sincs, így azt sem lehet tudni, hogy mikorra készül el a teátrum, mennyibe kerül a csúszás, és az bele fog-e férni az 560 milliós keretbe.
 
 
 
 

 
 

Még mindig nem áll sehogy a Horvát Színház felújítása

Továbbra sem folytatódik a Pécsi Horvát Színház felújítási és bővítési munkálata, az önkormányzat még az előző kivitelezővel sem zárta le az elszámolást. Ebből fakadóan új kivitelező sincs, így azt sem lehet tudni, hogy mikorra készül el a teátrum, mennyibe kerül a csúszás, és az bele fog-e férni az 560 milliós keretbe.Tovább csúszik a Pécsi Horvát Színház felújítási és bővítési munkálata, ugyanis állagmegóváson kívül semmilyen más feladatot nem végeznek jelenleg az Anna és Szent Mór utcai területen.

Mint ismert, a beruházást 2014 tavaszán jelentették be, a teátrumot 560 millió forintból kívánták egyszerre felújítani, valamint a horvát állam által vásárolt Szent Mór utcai telken egy új épületszárnnyal bővíteni. Akkor még 2014 ősze volt a projekt végdátuma.

Ezt azonban a kivitelező nem tudta tartani, kétszer is határidő-módosítást kért az elhúzódó régészeti feltárás, valamint a csapadékos tavasz és nyár miatt. A huzavona végül idén január 28-án azzal ért véget, hogy az önkormányzat szerződést bontott az S és P 2004 Kft-vel. Igaz, erről végül csak a február végi közgyűlésen döntött a helyhatóság, vagyis egy hónap helybenjárás az ő számlájukra írható.

A kommunikáció ugyanekkor már nem ment ennyire flottul a városházának és a városfejlesztési nonprofit kft-nek. Az új kivitelezőt és más egyebeket firtató első kérdéscsokrunkra fél hónap elteltével kaptunk választ, Merza Péter csapata akkor hat napig ült a kérdéseinken, majd átküldték az önkormányzatnak, akik az illetékes szervnek továbbították a megkeresést: a városfejlesztési nonprofit kft-nek. A szervezettől egy konkrétumokat nélkülöző választ kaptunk csak, majd pár héttel későbbi megkeresésünkre szó szerint elküldték az előző válaszukat. Ezekből derült ki, hogy 2015 februárjában az égadta világon nem történt semmi Magyarország egyetlen horvát nyelvű színháza ügyében.A Pécsi STOP éppen emiatt április közepén újfent megkérdezte az önkormányzatot, akik nem is késlekedtek sokat a válasszal. Portálunk megkeresésére Egry Dóra fejlesztési igazgató, az utolsó kérdésre pedig Vidákovics Szláven, a színház igazgatója válaszolt.

- Hogy áll most a felújítása és bővítése a teátrumnak?

Jelen pillanatban az elszámolás folyik a kivitelezővel. Csak állagmegóvási munkálatok zajlottak a területen. A Horvát Színház kivitelezési munkálatai egyelőre még nem folytatódnak.

- Kiválasztották-e már az új kivitelezőt? Ha igen, mely cég az, mely alvállalkozások dolgoznak neki?

Jelen pillanatban az elszámolás folyik a kivitelezővel. Ha lezárul az elszámolási folyamat, akkor kerül kiírása az új közbeszerzési eljárás.

- Ha még nincs új kivitelező, meddig kell kiírni a közbeszerzést és annak milyen határideje van?

A város szeretné minél előbb lezárni az elszámolást és az új közbeszerzési eljárást kiírni.

- Jelenleg mekkora csúszással számol az önkormányzat (illetve a városfejlesztési nonprofit kft.)?

Az új közbeszerzési eljárás még nem került lefolytatásra, így egyelőre nem lehet erről pontosan nyilatkozni. A város szeretné, ha az új szerződés megkötésétől számított 6 hónap múlva elkészülhetne a teátrum.

- Milyen pluszköltségekkel jár a csúszás? Ki állja ezeket a pluszköltségeket?

Mivel még az elszámolás folyamatban van, nem lehet megmondani, hogy jár-e plusz költséggel a csúszás.

- Hogyan és kik kompenzálják a társulatot?

A Pécsi Horvát Színház társulata a felújítási folyamatok alatt is járja országunkat és a világot, de nem feledkezik meg a pécsi közönségéről sem. A Janus Egyetemi Színházában megtartott fellépések mellett májusban indulnak Agatha Christie Egérfogó című színművének előadásai, melyeknek a Pécsi Nemzeti Színház biztosít helyet.

Mint a válaszokból kitűnik, továbbra sem történt semmi, viszont egy csöndes jubileumot már lehet ülni: egy éve tették le az alapkövét a beruházásnak.

 

 

 
 
Ha tetszett a cikk, kövesd a Pécsi STOP-ot a Facebookon is!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ön szerint is egyre több a hülye sofőr? (lezárva)

 
  • 421   Határozottan, napról napra több

     
  • 14   Épphogy nem, egyre javul a közlekedés

     
  • 275   Mindig is ennyien voltak, csak eddig nem videózták nyakra-főre őket

     
  • 105   Soros