Szigetvár: a Fidesz ellenében fogott össze a KDNP és a Jobbik

Zavar támadt a jobboldali erőtérben Szigetváron, a KDNP a Jobbikkal szövetkezve a mostani alpolgármestert indítja Kolovics János városvezető ellenében az őszi önkormányzati választáson. Sajtóértesülések szerint a háttérben a jobboldal baranyai erős emberinek párharca állhat, de Kolovics munkássága és nepotizmusa sem tetszett mindenkinek Szigetváron.
 
 

Szigetvár: a Fidesz ellenében fogott össze a KDNP és a Jobbik

Zavar támadt a jobboldali erőtérben Szigetváron, a KDNP a Jobbikkal szövetkezve a mostani alpolgármestert indítja Kolovics János városvezető ellenében az őszi önkormányzati választáson. Sajtóértesülések szerint a háttérben a jobboldal baranyai erős emberinek párharca állhat, de Kolovics munkássága és nepotizmusa sem tetszett mindenkinek Szigetváron.
 
 
 
 

 
 

Szigetvár: a Fidesz ellenében fogott össze a KDNP és a Jobbik

Zavar támadt a jobboldali erőtérben Szigetváron, a KDNP a Jobbikkal szövetkezve a mostani alpolgármestert indítja Kolovics János városvezető ellenében az őszi önkormányzati választáson. Sajtóértesülések szerint a háttérben a jobboldal baranyai erős emberinek párharca állhat, de Kolovics munkássága és nepotizmusa sem tetszett mindenkinek Szigetváron.Szakadni látszik Szigetváron a nagy jobboldali egyetértés, ugyanis a helyi kereszténydemokraták nem a Fidesz polgármesterjelöltjét, Kolovics Jánost támogatják, hanem a Jobbikkal szövetkezve a mostani alpolgármester Simon János mögé sorakoztak fel - számol be az esetről a hvg.hu cikke, ami szerint Simon egy ideig komoly esélyesnek számított, hogy a Fidesz polgármesterjelöltje legyen.

"A 2010 őszén polgármesterré választott Kolovics János helyi forrásaink szerint markáns lépésekkel kezdett neki a párton belüli hatalma megszilárdításának. Egyik fő ellenlábasa Pichler Imre, a térség korábbi országgyűlési képviselője volt, akit ő váltott a helyi Fidesz-szervezet élén. Az átalakuló elnökségben helyet kapott Kolovics nevelt fia, Mátyás Gergő is" - olvasható a cikkben.

Kolovics nevelt fia igazi álláshalmozónak számít a városban, egy ideig ő volt a vezetője a helyi vízműnek, majd amikor a víziközműtörvény miatt annak egy nagyobb vízszolgáltatóba kellett beolvadnia, a kiszervezett gyógyfürdő élére szánták. Mátyás Gergő kinevezése még a helyi jobboldalon is kiverte a biztosítékot, többen nem is szavazták meg az előterjesztést közülük. Ekkoriban azt rebesgették a városban, hogy a renitenskedő alpolgármestert - Simon Jánost - le is válthatja Kolovics a tisztségéről. Végül az ügyvezetői kinevezést a Demokratikus Koalíció Hollandiából hazahívott képviselőjének szavazatával sikerült átvernie Kolovicsnak a közgyűlésen.

A szigetvári polgármester Pichler mellett Tiffán Zsolttal is összeakasztotta a bajszát, az országgyűlési választás előtt ugyanis Baranyában egyedül a szigetvári Fidesz nem javasolta Tiffánt képviselőnek. Ebben a cicaharcban végül országos szinten döntöttek.

"Kolovics tevékenysége a szigetvári jobboldalon belül sem aratott osztatlan sikert, és tavasszal komolyan felmerült, hogy nem kapja meg a lehetőséget az újrázásra. A rivális jelölt Simon János, Kolovics alpolgármestere volt, aki bár saját bevallása szerint nem Fidesz-tag, de a Fidesz-KDNP támogatásával került a testületbe. A helyi Fidesz-alapszervezet Kolovicsot támogatta, ám a választókerületi elnök - történetesen Tiffán Zsolt - már Simon János mellett állt ki, ahogy az általa vezetett megyei pártszervezet is. Az ügyben végül országos szinten született meg a végső szó, amely a szigetvári szervezet jelöltjét, azaz Kolovicsot fogadta el" - olvasható a hvg.hu cikkében.

Ez adhatta meg a végső lökést a helyi kereszténydemokratáknak a cikk szerint, mivel Simon Jánost választották meg polgármesterjelöltjüknek, és a helyi Jobbik be is állt a KDNP mögé.

A fejleményeknek Hargitai János, a baranyai KDNP-s fővezér sem örült, ezért megtiltotta a szigetvári párttársainak a teljes összeborulást. Ezt a szigetvári kereszténydemokraták úgy védték ki a hvg.hu cikke szerint, hogy Simon egy helyi civilszervezet jelöltjeként száll ringbe a polgármesterségért, a szigetvári Jobbik és KDNP pedig támogatja őt. "A megyei pártelnök szerint nem a két jobboldali párt közötti konfliktusról van szó, hanem a sajátos szigetvári politikai viszonyokról, amelyeket ő is érdeklődéssel figyel - a helyzetet tovább bonyolítja, hogy számos esetben kettős, Fidesz-KDNP-s párttagokról van szó."

Simon János a cikk szerint nem gondolja úgy, hogy neki kellene visszalépnie a jobboldali győzelem érdekében, szerinte ezt Kolovics János is ugyanúgy megteheti.

 

 

 
 
Ha tetszett a cikk, kövesd a Pécsi STOP-ot a Facebookon is!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ön szerint is egyre több a hülye sofőr? (lezárva)

 
  • 421   Határozottan, napról napra több

     
  • 14   Épphogy nem, egyre javul a közlekedés

     
  • 275   Mindig is ennyien voltak, csak eddig nem videózták nyakra-főre őket

     
  • 105   Soros