Tomcat védője:"Meglehet, Polgár sok borsot tör a rendőrség orra alá"

A rendőrség azzal gyanúsította Polgár Tamást, hogy robbantani akart egy antifasiszta gyűlésen 2007-ben. A Magyar Nemzetnek nyilatkozó ügyvéd azt mondta: Polgárt folyamatosan lehallgatták, de engedély hiányában a felvételt nem lehetett felhasználni a bíróságon.
 
 

Tomcat védője:"Meglehet, Polgár sok borsot tör a rendőrség orra alá"

A rendőrség azzal gyanúsította Polgár Tamást, hogy robbantani akart egy antifasiszta gyűlésen 2007-ben. A Magyar Nemzetnek nyilatkozó ügyvéd azt mondta: Polgárt folyamatosan lehallgatták, de engedély hiányában a felvételt nem lehetett felhasználni a bíróságon.
 
 
 
 

 
 

Tomcat védője:"Meglehet, Polgár sok borsot tör a rendőrség orra alá"

A rendőrség azzal gyanúsította Polgár Tamást, hogy robbantani akart egy antifasiszta gyűlésen 2007-ben. A Magyar Nemzetnek nyilatkozó ügyvéd azt mondta: Polgárt folyamatosan lehallgatták, de engedély hiányában a felvételt nem lehetett felhasználni a bíróságon.Az eredetileg terrorcselekménnyel meggyanúsított Polgár Tamást első fokon százezer forintos bírággal sújtották tűzvédelmi szabálysértés miatt. A Magyar Nemzetnek az ügyvéd nyilatkozott.

A vádhatóság azért gyanúsította terrorcselekménnyel Tomcatet, mert feltételezték, hogy 2007. május 9-én robbantani akart a Duna-parton, ahol Gyurcsány Ferenc részvételével antifasiszta rendezvényt hirdettek meg.

Futó Barnabás ügyvéd válaszaiból kiderül, hogy mi az, amit nem tagad, illetve amit a vádhatóságnak bizonyítania sikerült. "Polgár Tamás 2007 tavaszán egy csepeli lakásban pirotechnikai eszközök előállításával kísérletezett." A házkutatáskor különféle adalékanyagokat és biztonsági gyújtózsinórt találtak.

Az ügyvéd az eljárás lényegéről ennyit mondott: "A rendőrség azt állította: valaki fültanúja volt, hogy Polgár Tamás a csepeli ház liftjében telefonon arról beszélt, robbantásra készül a rendezvényen (a Duna-parton készülő antifasiszta rendzvényről van szó). A lényeg az, hogy Polgárt folyamatosan lehallgatták. A beszélgetés szövege azonban a bíróság előtt nem volt felhasználható, mert a lehallgatást nem célhoz kötötten végezték. Az engedély nem terjedt ki erre a
cselekményre."

Miután "a beszélgetés szövege nem volt felhasználható", amely alapján a nyomozóhatóság terrorcselekménnyel vádolta Polgárt, következett az igazságügyi szakértők vitája a tűzvédelmi szabálysértésről, és ebből lett az első fokú ítélet, százezer forintos bírsággal. Futó Barnabás arra a kérdésre, hogy "Polgár Tamás többek szerint felforgató, provokatív személyiség. Ön hogyan ítéli meg ezt a minősítést?" , így válaszolt: "Meglehet, Polgár sok borsot tör a rendőrség orra alá,
tüntetéseken, összejöveteleken vesz részt, azonban nem terrorista, nem
bűnöző." Ilyet sokan mások is csinálnak. Miért pont őt bántják mindig?

A magyar igazságszolgáltatás egyébként, a mai Népszabadságban olvasható összefoglaló szerint, akár készülhet egy másik ügyben, a következő érdekes szakértői vitára. A Népszabadság egy 2007-es hungarista katonai gyakorlatozásról készült, a világhálón közzétett videókról kért véleményt fegyverszakértőktől. Kiderül, hogy a szakértők szerint akár makettek is lehetnek a képeken. "...felismerhetők a második világháborús MP-38 géppisztoly, valamint az AK gépkarabély változatai, de a képsorok rossz minősége nem teszi lehetővé annak eldöntését, hogy éles, hatástalanított vagy úgynevezett airsoft fegyvereket láthatunk-e. (A műanyag vagy biológiailag lebomló gömblövedékeket kilövő - elektromos, felhúzós vagy gázzal üzemelő - airsoft fegyverek szabadon tarthatók.) Láthatunk még mesterlövészfegyvereket, de ezek típusa, állapota nem beazonosítható, mint ahogy egy orosz gyártású sportpisztolynak látszó tárgyról sem derül ki, hogy igazi-e. A vállról indítható rakétákat a képsorok alapján nem lehet besorolni egyetlen gyártó által forgalmazott típusba sem: talán házi készítésű makettek."

Ha tehát valaki a honlapok és filmfelvételek alapján esetleg feljelentést tenne, például a Magyarország által aláírt párizsi békeszerződésnek ilyen szervezeteket és tevékenységüket tiltó passzusa alapján, kitűnő ügyvédek kezdhetnének azzal foglalkozni, hogy tulajdonképpen filmforgatás volt-e, amit a felvételek megörökítettek. (STOP szerk. megjegyzése)


 

 

 
 
Ha tetszett a cikk, kövesd a Pécsi STOP-ot a Facebookon is!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ön szerint is egyre több a hülye sofőr? (lezárva)

 
  • 421   Határozottan, napról napra több

     
  • 14   Épphogy nem, egyre javul a közlekedés

     
  • 275   Mindig is ennyien voltak, csak eddig nem videózták nyakra-főre őket

     
  • 105   Soros