Korrupció miatt nyomoznak több tankerületi vezető ellen

2024. április 15. 09:00 2024. ápr. 15. 09:00

Vesztegetés elfogadása és sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt továbbra is tart a nyomozás két tankerületi igazgatót érintően a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságon és a Dunakeszi Rendőrkapitányságon. Egy harmadik esetben megszüntették a nyomozást, mert a hatóság szerint mégsem történt bűncselekmény – tudta meg a Népszava az Országos Rendőr-főkapitányságtól (ORFK).

Polt Péter legfőbb ügyész képviselői kérdésre tavaly októberben közölte, hogy három esetben indult nyomozás tankerületi igazgatókkal összefüggésben. A Népszava most azt követően érdeklődött az ORFK-nál, miután múlt hét csütörtökön kiderült, hogy egy budapesti tankerületi központ gazdasági vezetőjével szemben is büntetőeljárás indult vesztegetés és más bűncselekmények gyanúja miatt. Az érintettet – aki több tízmillió forinthoz juthatott közbeszerzési eljárások manipulálásával, fiktív számlák kiállításával – őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

A rendőrség nem közölte, melyik tankerületi központról van szó, de a lap megjegyzete, hogy a Tanítanék Mozgalom pénteken a Belső-Pesti Tankerületi Központnál akciózott, „Ne lopj!” feliratú táblákat ragasztottak az épület ajtajára.

A tankerületi központok felügyeletét ellátó Klebelsberg Központ (KK) személyiségi jogokra hivatkozva nem árulta el, melyik tankerületi központról van szó, mivel minden központnak egy gazdasági vezetője van, a gyanúsított személye könnyen azonosítható lenne. Azt viszont közölték, hogy az érintett még a tankerületi központ alkalmazásában áll.

Forrás: hirklikk.hu