Átlépte a 300-as "álomhatárt" a pécsi NER hazugsággyára

2024. április 25. 09:27 2024. ápr. 25. 09:27

A Pécs Jövője Városvezető Frakciószövetség ezen a héten is csokorba szedte a helyi NER-média csúsztatásait, elhallgatásait és hazugságait. Idén a cél a 300 hazugság volt, amit még áprilisban sikerült túllépni. Íme az utolsó cseppek a tengerben:

Három és fél hónap elég volt ahhoz, hogy a helyi Fidesz és csatolmányai több mint 300 alkalommal hazudjanak a pécsiek szemébe. A hétvégéket és az ünnepnapokat is beleértve naponta átlagosan háromszor tévesztették meg eddig a kizárólag Fidesz-médiából tájékozódó, gyanútlan közönségüket. Ráadásul a saját adóforintjainkon. Ezúttal is összegyűjtöttük, milyen hazugságokkal hajlították a teret - írja a Pécs Jövője Frakciószövetség.

·      Lózung: Faramuci helyzet, amikor a Fidesz jelöltje a politikai lózungok elhagyására szólít fel egy politikai lózungoktól hemzsegő cikkben, amiben hiába ígérget össze-vissza, a valóságban azt kínálja a pécsieknek, amit a jelenlegi városvezetéstől látott:

o  már megszerveztük a pécsi parkok átgondolt, ütemezett és tervezett megújítását, sőt nevet is adtunk neki, ez a Pintér János parkmegújítási program;

o  már több parkot (Hamerli-parkSirály-park) hoztunk létre mikroközösségek kezdeményezésére, sőt a Dönts Velünk! – közösségi költségvetés beindításával szélesre tártuk új parkok, illetve egyéb közösségi értékteremtés lehetőségét minden pécsi számára;

o  már többször kezdeményeztük a patacsi körforgalom kétsávosra bővítését, de az utat kezelő állam ezt egyelőre nem tartja olyan fontosnak, hogy akár csak a tervezésére belátható időn belül pénzt szánna;

o  100-nál több parkolóhelyet alakítottunk ki , és újabbakat építünk jelenleg is.

·      Közterület-felügyelő: úgy tűnik, nyugtalanságot kiváltó lelki terhet okozott a megyei lap főállású Pécs-gyalázójának a közgyűlési ülések biztosítása. Hogy mi keltett félelmet a szerzőben, azt nem tudjuk, de azt biztos, hogy már a Fidesz-ÖPE időszakban is közterület-felügyelők őrizték a közgyűlés rendjét, akkor volt, hogy pécsieket ki is vezettek a teremből.

o  Hiába próbálja ugyanebben a cikkben aktuális és új problémaként bemutatni a Táncsics utcai üzletek körüli parkolási helyzet nehézségeit, a valóságban ez a gond már a Fidesz-ÖPE városvezetés időszakában is ismert volt, ennek bizonyossága, hogy a cikkben említett, autókarcolós eset 2018-ban történt.

·      Táblarongálás: hiába próbálja meg védeni a rongálókat a megyei lap szerzője, a valóságban kevés pécsi érti, hogy kinek és miért fájhat annyira a Nagy Imre úti állami közműberuházásról tényeket közlő táblák kihelyezése, hogy folyton megrongálja azokat?

·      Szúnyog: hasztalan igyekszik a városra tolni a felelősséget a megyei lap olvasószerkesztője, a valóságban már évek óta az állam, nevezetesen a katasztrófavédelem végzi a szúnyoggyérítést az ország teljes területén, ami Pécsett az önkormányzat kezdeményezésére számos további megoldással egészül ki: a kísérleti projektként végzett biológiai gyérítéstől az ingyenes lárvaírtó tablettákig.

·      Zebra: hiába igyekszik zavart kelteni a gyalogátkelőhely-építés körül a NER-média azzal, hogy almát hasonlít a körtéhez, a valóságban mindenki belátja, hogy egy meglévő zebra átalakításának költsége meg sem közelíti egy teljesen új átkelő létesítésének költségeit, utóbbinál ugyanis a jogszabályok által előírt közlekedés-biztonsági előírásokat is teljesíteni kell.

·      Savazás: újabb és újabb cikkekben összegzi a NER-média a Fidesz alaptalan hazugságait, így a valóságban

o  hasztalan próbálják relativizálni a pécsi közösségi közlekedés jegy- és bérletárait, a tények attól még tények maradnak – ebben a ciklusban annak ellenére sem emeltük a buszbérletek árát, hogy a jelenlegi gázolajár éppen másfélszer akkora, mint 2019 októberében volt;

o  a pécsi önkormányzat túl is teljesítette azt, amit még az előző, Fidesz-ÖPE városvezetés vállalt az aquapark kapcsán, az pedig, hogy a beruházásra nincs pénze az államnak, nem az önkormányzat, hanem a kormány szégyene;

o  továbbra is szívesen látunk minden befektetőt, de nem engedjük, hogy Pécs savgyarmat legyen, vagyis csak olyan beruházás letelepedését tudjuk támogatni, amely nem jelent veszélyt sem a pécsiek egészségére, sem a környezetre.

o  az önkormányzat 2019 ősze óta nem vett fel működési hitelt, sőt, az előző, Fidesz-ÖPE városvezetés által a csőd elkerülésére felvett 9,54 milliárd forintos működési hitelt idén visszafizeti, miközben a fejlesztési hitelkeretből éppen annyit költött el, mint a fideszes városvezetés, csak sokkal hatékonyabban.

·       Közösségi közlekedés: hiába ígéri meg újra és újra a rendet a pécsi közlekedésben a Fidesz polgármesterjelöltje, a pécsiek már tudják, mit jelent ez a valóságban: százmilliókkal drágábban beszerzett buszflottát, amelynek hitelét ciklusokon átívelően fizetheti vissza minden pécsi.

·       Ügyvéd: hiába írt félrevezető címmel és megtévesztő szöveggel cikket a kisebbik NER-portál az egyik pécsi, az elszámoltatásban is közreműködő ügyvéd költözéséről, a valóságban nem szakmai, hanem magánéleti okok állnak a jogász távozása mögött (ahogy az a félrevezető cím ellenére a cikk végén is szerepel).

·       Reptér: Hiába próbálja meg ezt óriási problémaként beállítani a megyei lap, a repülőtér működtetése gyakorlatilag éppen annyiba kerül üresen, mint akkor, ha rendszeres menetrendszerinti légijáratokat indít és fogad.

·       Kimaradt: továbbra is vannak témák és személyek, amelyek a NER olvasói előtt nem lehetnek ismertek, mivel kimaradnak a propagandamédiából:

o  megtartotta éves gyűlését a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének helyi szervezete, a megyei lap a tudósításában egy szót sem ejtett arról, hogy Péterffy Attila polgármester is köszöntötte a vállalkozásokat;

o  a lakájmédia olvasói egyáltalán nem értesülhettek arról, hogy idén 104 civil szervezet kapott támogatást a pécsi önkormányzattól, 45 millió forint értékben;

o  ahogy arról sem, hogy még tart a piaci utalványok igénylésének időszaka, és nagyon népszerű a piacokon felhasználható, 20 ezer forintos támogatás.

 

A Fidesz-ÖPE pécsi hantamétere 2024 tizenötödik hetét követően: 301/300.

Hisz ezek után a Fidesznek és lakájmédiájuknak bárki még a városban?!

 

Forrás: Pécs Jövője Frakciószövetség