Az Édesanyák útja és az Ifjúság útja csomópontjának burkolata megújul

2024. április 25. 13:02 2024. ápr. 25. 13:02

A pécsi önkormányzat átfogó gyalogos-átkelőhely programot hirdetett. Ennek részeként 28 helyen zebra kerül kialakításra, míg 3 helyszínen gyalogos-átvezetés épül. Bizonyos útszakaszokon és csomópontokban az útpálya burkolatának cseréje is szükséges lesz a biztonságos átkelés és közlekedés érdekében.

Ahogy a Biokom NKft. közleményéből kiderül, a program egyik elemeként az Édesanyák útján, a Sörfőzde előtt létesül gyalogos-átkelőhely. Az útkereszteződésben nemcsak a gyalogos-, hanem a gépjárműforgalom is jelentős, ezért a burkolat állapota jelentősen leromlott, elhasználódott. A vizsgálatok alapján a csomópontban nem elég a kopóréteget cserélni, a kötőréteg kiváltása is szükséges, ezért április 26-tól (péntektől) május 7-ig (hétfőig) több ütemre osztva, munkanapokon 8:30 és 18 óra között, forgalomkorlátozás mellett folyik a burkolat rétegeinek marása, majd újraaszfaltozása - írja a Pécsma.

A városüzemeltetési társaság fontos közleményt tett közzé a forgalom alakulásáról. Munkavégzési időszakokban az Alkotmány utcából csak keleti irányba, a Rókus utcába lehet továbbhaladni, míg a Rókus utcából csak kelet felé, azaz az Alkotmány utcába lehet kikanyarodni. Az Ifjúság útja irányából nem lehetséges kanyarodni az Édesanyák útjára, viszont korlátlanul lehet haladni keleti irányba, az Alkotmány és Rókus utcák felé. Az Édesanyák útjáról csak a munkanapokon 8:30 és 18 óra között lehet továbbhaladni az Ifjúság útja felé.

Április 26-án, pénteken körülbelül 900 négyzetméternyi felületet fognak maratni. A következő munkanapokon folyamatosan, több mint 600 négyzetméteren végeznek mélymarási munkákat, ahol aznap visszakerül a kötőréteg az útpályára, majd másnap az adott szakaszon a kopóréteget is beépítik. Az egyirányú forgalom zavartalan fenntartása érdekében összesen 8 munkanapra van szükség a teljes burkolatcseréhez. A munkavégzés érinti az autóbusz-közlekedést is. A Klinikák irányába közlekedő 30, 30Y, 55 és 103-as, valamint a Bálics és Donátus irányába közlekedő 37, 46 és 47-es jelzésű autóbuszok terelőútvonalakon közlekednek.

 

Forrás: Pécsma