Addig védték a cimborájukat a bíróságon, míg ők is börtönbe kerülhetnek

2016. július 26. 11:05 2016. júl. 26. 11:05

Hamis tanúzás miatt emelt vádat négy férfival szemben a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség, akik azt állították a bíróságon, hogy nem is a barátjuk vezetett ittasan. Pedig de.

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség büntető ügyben elkövetett hamis tanúzás büntette miatt emelt vádat 4 férfival szemben, akik ismerősük büntető ügyében hamisan tanúskodtak - olvasható a Baranya Megyei Főügyészség közleményében.

A kommüniké szerint egy alsószentmártoni férfi ellen indult büntetőeljárás, aki ittasan vezette személygépkocsiját. "Az eljárás során az ittasan vezető férfi hamis tanúkat vitt a rendőrségre, majd a bíróságra, akikkel azt akarta bizonyítani, hogy a gépjárművet nem ő vezette.

A hamis tanúk közül az egyik férfi úgy nyilatkozott a bíróság előtt, hogy az ittas férfi gépkocsiját ő vezette, ő szállította a férfit, aki csupán utasként tartózkodott az autóban.

A másik három tanú úgy nyilatkozott, hogy ők is találkoztak a gépkocsival, azonban azt nem a megvádolt ittas állapotban lévő férfi vezette, hanem a tanúként megjelent másik személy.

A büntetőeljárás során azonban a bíróság megállapította, hogy a gépjárművet ténylegesen a megvádolt férfi vezette ittas állapotban, a tanúként kihallgatott személyek pedig valótlan, hamis tartalmú vallomást tettek az eljáró hatóságok előtt.

A vádlottak ezzel a büntető ügyben elkövetett hamis tanúzás bűntettét követték el, mely bűncselekmény büntetési tétele 1 – 5 évig terjedő szabadságvesztés" - áll a közleményben.