Megújult a Hétszínvirág Bölcsőde

2024. április 26. 14:16 2024. ápr. 26. 14:16

Teljesen megújult és 20 férőhellyel bővült a Hétszínvirág Bölcsőde, így még több gyermek élvezheti a modern körülményeket az intézményben - írja a Pécsma.

A Pákolitz utcai bölcsőde felújítása és bővítése egy fontos lépés volt annak érdekében, hogy a város megfeleljen a növekvő férőhelyigényeknek és a modern bölcsődék elvárásainak. Korábban négy csoportszobával működött az intézmény, de az igények növekedése miatt szükségessé vált a bővítés.

Az önkormányzat már 2020-ban beadta a támogatási igényt, ami pozitív elbírálásban részesült, így a munkálatok hamarosan el is kezdődhettek. A fókusz mindvégig az volt, hogy az újítások és bővítés a helyi igényeknek megfelelően valósuljanak meg.

A beruházás mostanra elkészült, és a modernizált intézményt a napokban meg is tekintették. Nyőrégi Lajos alpolgármester, Sajgó György önkormányzati képviselő és Csúcs Zoltán, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója is részt vett a megtekintésen, hangsúlyozva a projekt fontosságát és a bölcsőde fejlesztésének jelentőségét a város számára.

A bölcsőde jelentős fejlesztéseket hajtott végre a közelmúltban, ami lényegesen javítja az intézmény kínált szolgáltatásokat és az ott dolgozók munkakörülményeit. A korábban négy csoportszobás bölcsődét most egy 12 fős csoportszobával bővítették, és minden korábbi csoportszobát 12 férőhelyesre növelték. Ennek az európai uniós beruházásnak köszönhetően 60 főre bővült a bölcsődei férőhelyek száma.

A bővítés mellett az épület teljes körű korszerűsítésen ment keresztül, beleértve a játszóudvar és a bölcsőde bútorzatának megújítását is. Az intézmény akadálymentesítésével és a környezet korszerűsítésével együtt modernizálták az intézmény konyháját is. Bár a projekt nagyobb része pályázati forrásból valósult meg, az önkormányzat is jelentős támogatást nyújtott a fejlesztéshez, biztosítva ezzel a sikeres megvalósítást és a bölcsődei szolgáltatások minőségi javulását.

Forrás: Pécsma