Robbanás Budapesten - nyomoz a rendőrség, nem kizárt a szándékosság

2016. szeptember 25. 10:15 2016. szept. 25. 10:15

Robbanás történt szeptember 24-én az éjjeli órákban Budapesten a Teréz körúton, a detonáció a szemtanúk beszámolói szerint óriási volt. A robbanásban két rendőr sérült meg, őket kórházba szállították. Egyelőre nincs hivatalos információ arról, hogy mi okozta a robbanást, és hogy szándékos cselekmény, vagy véletlen miatt történt a detonáció.

Az M1 aktuális csatorna információi szerint a lakcímkártyával rendelkező lakókat vasárnap reggeltől beengedik a budapesti Teréz körúti robbanás miatt lezárt területen lévő otthonaikba, a többiek buszokon várnak - olvasható az MTI hírében.

"A csatorna helyszínen tartózkodó tudósítója szerint a rendőrök minden környéken élőt kikérdeznek, a helyszínelők folyamatosan dolgoznak.

A környéket olyan szigorúan lezárták, hogy még egy szirénázó mentőautót sem engedtek át az érintett szakaszon - tette hozzá.

Szombaton késő este egyelőre ismeretlen eredetű robbanás történt a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségben, két rendőr megsérült - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és a rendőrség.

BKK: több járat módosított útvonalon közlekedik

Két trolibuszjárat és a 4-es, 6-os villamost pótló autóbuszok közlekedése módosul a szombat éjjel a Teréz körúton történt robbanás miatt - derül ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapjára vasárnap hajnalban felkerült tájékoztatásból.

A 70-es és a 78-as trolibusz terelve közlekedik, nem érinti az Akácfa utca, a Király utca/Erzsébet körút, valamint az Izabella utca/Király utca megállót vasárnap hajnaltól. Szintén üzemkezdettől a hatósági zárás következtében a villamospálya karbantartása miatt a hétvégén közlekedő pótlóbuszok nem érintik a Király utca/Erzsébet körút és a Wesselényi utca/Erzsébet körút megállókat - tudatta a BKK.

A Nemzeti Nyomozó Iroda kéri, hogy aki a cselekmény helyszínén vagy annak közelében tartózkodott, illetve aki a cselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen az ingyenesen hívható 06-80-620-107-es telefonszámon, vagy hívja a 107-es, 112-es segélyhívók valamelyikét" - áll a távirati iroda hírében.

A 444.hu értesülései szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája több ember ellen elkövetett emberölés gyanújával nyomoz, ám ezt még hivatalosan nem erősítette meg a rendőrség.

Amennyiben ez a verzió bizonyul igaznak, úgy nem robbanásról, hanem szándékos robbantásról lehet beszélni. A cikk szerint ezt a verziót emlegeti a Népszabadság is, amely úgy értesült, szöges bomba robbanhatott. Olyanról is hallani, hogy már a robbanást megelőzően is lezárta a környéket rendőrség, vélhetően emiatt sérült meg a két rendőr is, és ezért érhetett szinte pillanatok alatt a helyszínre a rendőrség.