Nőt nem ütünk meg, még ha ellenünk is tüntet

2016. szeptember 26. 13:58 2016. szept. 26. 13:58

Átestek a vak komondor túloldalára a hétvégi pécsi Fidesz-fórum egyes résztvevői, mikor két ellenük - és Bayer Zsolt ellen - tüntető lányt is fizikailag inzultáltak. Nagyon nem kellene ezt az utat követni.

Hétvégén itt volt Bayer Zsolt, a kormánypárt ötös számú párttagkönyve, nem mellesleg fő-megmondója. Volt is nagy sokadalom a Zsolnay Kulturális Negyedben, hiába, ott is csak úgy táncolnak, ahogy a vendég fizet, s fütyül.

Fütyülni - sőt -, kifütyülni azonban ott voltak jó páran, mert azért mégsem járja, hogy egy mindenki ellen uszító entitás egy Kulturális Negyedben hányjon bele a mikrofonba mindenféléket, miután a tüntetőket kikerülve a művészbejárón beóvatoskodott.

Mert Bayer pont a Negyed Működési kódexének preambulumában foglaltak miatt nem való oda, ahova.

"A Zsolnay Negyed emellett Pécs új kulturális márkája, védjegye, amely közvetíteni hivatott a negyed valamennyi Bérlőjének és időszakos programjainak közös kulturális és művészeti értékeit. Ezek az értékek Pécs kulturális örökségében gyökereznek. A Zsolnay Negyed felépítéséből és adottságaiból fakadóan is befogadó kulturális intézmény-együttes, amelytől távol áll a kirekesztés bármilyen formája. A Negyed szereplői mindazonáltal a politikai és a vallási jellegű rendezvényeket éppen a kulturális nyitottság megőrzése érdekében igyekeznek a Zsolnay Negyed falain kívül tartani."

- Zsolnay Kulturális Negyed, Működési Kódex 4. oldal, Preambulum

Nem véletlenül tüntettek tehát ellene szombat este. Szólásszabadság van: Bayer azt mondhat bizonyos törvényi határokon belül, amit akar, és ez ellen bizonyos törvényi határokon belül bárki szabadon felszólalhat, urambocsá' tapssal zavarhatja meg a rendezvényt.

Az azonban nem járja, hogy emiatt élemedett korú papák és mamák nekiálljanak megütni a fórumot megzavarókat, halló, ez nem a pörköltszagú Kádár-kor, amikor be lehetett ugrani a munkásőr mellé, hogy lenyomjuk a zsíroshajú fiatalokat, mér' nem mentél borbélyhoz fiam, zárva volt?

Nem, kurvára nem ezt a világot éljük már, aztán mégis sikerült két tüntető lányt fizikailag bántalmazni két vén szivarnak - egy mama meg a botját vetette be a gaz fiatalok ellen, ahogy hallani. Biztos mindnyájan megbotlottak egy vak komondorban, ezek a dögök már csak olyanok, mindig láb alatt vannak, aztán hirtelen ököllel esünk neki itten a tapsikoló kislánynak, oppardon kisnagysád!

Pedig ez, akárhonnan nézzük is, megütheti a garázdaság Btk-ban foglalt tényállását, az meg, hogy utána államtitkári szinten lett elutasítva, hogy nem is történt ilyen - nos, az már-már szándékegységben elkövetett hamis tanúzás gyanúját is fölvetné.

Ha normális országban élnénk.

Szóval csak annyit üzennénk innen az egérlyukból a kedves nyugger bácsikáknak, hogy esetleg próbáljanak meg eztán nem vasággyal 50 kilós lányoknak nekiesni, hanem a saját kategóriájukban keresgéljenek férfi módjára, ha épp verekedni támadna kedvük.