Kétezer háztartást kérdeznek meg a Magasház utáni tervekről

2016. október 14. 18:31 2016. okt. 14. 18:31

Több mint 2000 háztartásba küldte el a pécsi önkormányzat a Magasház Konzultáció kérdőíveit, az előállításuk 130 ezer forintba került - derült ki az önkormányzat válaszából. Fazekas Orsolya, a 9. választókerület fideszes képviselője szerint a sok javaslat miatt - hogy mi legyen az épület helyén - indították el a konzultációt.

Nemrég indította el újabb konzultációját a pécsi önkormányzat, ezúttal arra kíváncsiak, hogy mit szeretne a nép a Magasház helyén. A bökkenő a konzultációval annyi volt, hogy idén áprilisban a pécsi közgyűlés elfogadta, hogy mi legyen a helyen: park, játszótér, meg talán fagyizó is lehetne - írtuk korábbi cikkünkben.

Mivel nemcsak a pécsi önkormányzat a kíváncsi, hanem a Pécsi STOP is, mi is megkérdeztünk pár dolgot: ki és mennyiből állította elő a kérdőíveket, mennyibe került a postázásuk, miért is van erre szükség.

Az önkormányzattól Fazekas Orsolya, a 9. számú választókerület fideszes képviselőjének válaszát küldték meg nekünk.

A válaszból kiderült, a Magasház környékén élőknek több ötlete is vcolt, hogy mi legyen az egykori "felhőkarcoló" helyén, a kérdőív ötletei - park, játszótér, fitneszpark, bolt, stb. - is innen származnak, mint ahogy az is, hogy maradjon meg a mostani elkerülő, és ez legyen a Szigeti út új nyomvonala.

Mivel ennyiféle ötlet volt, ezért döntött a képviselő és Páva Zsolt polgármester a konzultáció mellett, amelyre 130 ezer forintot költöttek. "A levelek gyártását, kézbesítését az önkormányzat saját tulajdonú kommunikációs vállalkozása végezte. E cég ugyanis kommunikációs megállapodásban áll a bontási munkákat végző konzorciummal, így az ezzel kapcsolatos bevételek terhére kerültek legyártásra és kézbesítésre a kérdőívek, levelek mintegy 130 ezer forint értékben" - olvasható a válaszban.

A leveleket több mint 2000 háztartásba juttatták el a Megyeri tér, Mezőszél utca, Huszár utca, Hargita utca, Jászai Mari utca, Nagy Jenő utca, Petőfi utca, Hungária utca, Mezőszél utca, Szigeti út, Tüzér utca térségében.

Azon kérdésünkre, hogy miért is szükséges ez a konzultáció, ha már döntött arról a közgyűlés, hogy mi legyen az épület helyén, a következő választ kaptuk:

"A Magasház területével kapcsolatban benyújtott pályázat keretet ad park és játszótér fejlesztésének, de a tartalom részletekkel való feltöltése éppen a környéken élők javaslatai után, a forrás rendelkezésre állásakor kerül meghatározásra."

A telek egyelőre még a felszámolás alatt álló cég birtokában van, ezt Pécs úgy tudja megszerezni, hogy az önkormányzat a bontási költségek értékét beszámítva jut hozzá a területhez.