Rezeg a léc – retteg a Fidesz?

2016. október 20. 12:29 2016. okt. 20. 12:29

Vagy csak a paramagvakat próbálja megint elhinteni? Decsi István, a kormánypárt pécsi nagyágyúja a demokratikus ellenzék vasárnapi megmozdulásától próbál félni és félelmet kelteni. És Ön hallott már baloldali vandalizmusról vagy demokratikus törészúzásról?

A tények: "Rezeg a léc, fiúk!"

Ezzel a címmel tart a demokratikus ellenzék október 23-án, vasárnap este hatkor demonstrációt Pécs főterén.

Ide kattintva elérhető az esemény Facebook-oldala.

Az 1956-os forradalom előtt Székhelyi József színművész, Katona Andrea, a Széchenyi könyvtár volt igazgatója és pécsi civilek tisztelegnek. Az ünnepségen ellenzéki pártok prominensei is felszólalnak, itt lesz Tóth Bertalan és Szakács László (MSZP), Szentiványi István (Liberálisok), Kunszt Márta (DK) és Barabás Richárd (PM) is, a lista még nem teljes és nem végleges. A megmozdulás arra keres válaszokat: miként lehetne megállítani az Orbán-kormányt.

Na, ebbe az eseménybe szállt bele Decsi István, a pécsi Fidesz titánja páros lábbal, 45-ös bakancsban közleményével.

Parázni szíveskedjenek!

Decsi István jött, körbenézett, és rettegni méltóztatnék vala - valahogy így lehetne összefoglalni a Pécsi Fidesz-KDNP (LOL 1.) frakcióvezetőjének (LOL 2.) október 20-ai közleményét. (Ha pedig még hozzátesszük, hogy a zuhanyhíradó szerint belőle lehet Girán helyén a következő alpolgármester, hát akkor megaLOL.)

Decsi a bevezetőjében azt írja, hogy 1956 miért is fontos a magyar nép életében (elnyomó kommunisták, felkelés, szabadságvágy, szerelem).

A 13 bekezdésnyi szövegből hárommal le is tudja a nemes feladatot, hogy aztán a maradék tízben elővegye a közgyűléseken és sajtótájékoztatókon már finom igazgyöngyökké zsolozsmázott szöveget, amit egyszer bemagoltattak vele:

[h="1"]GYURCSÁNY![/h]

Derék frakcióvezető ugyanis attól retteg és rettegtet, hogy most, '56 60. évfordulóján ("1950, 1960, 1956 van") megint előbújnak azok, akik, és attól sem riadnak vissza, hogy a megemlékezéseket megzavarják, sőt: rendet bontsanak. Egyebek mellett arról ír:

„… egyesek nem az ünneplésre, hanem annak megzavarására, sőt, akár rendbontásokra is készülnek politikai ambícióktól vezérelve”.

„Ne üljünk fel a provokációknak!

„Tíz éve erőszakot, rendőrterrort, gumilövedéket, gumibotot, könnygázt, vízágyút, lovas rendőröket és viperát vetett be a karhatalom, nem válogatva néhány száz erőszakos és több tízezer békés tüntető között”.

„Ugyanazok, akik 2006. októberében az 1956-os forradalom 50. évfordulóján meggyalázták és megzavarták az ünneplést, ma is a nemzeti ünnep megzavarására készülnek”.

Azt már 2013 óta tudjuk Hoppál Pétertől, hogy "2006-ban Budapesten az 56-os forradalom emlékének adózva békés családok meneteltek zászlókkal", most az is kiderült Decsi István hű padavantól, hogy nemzeti ügyek elé senki nem állíthatja saját pártpolitikai ambícióit.

Már bocsánat, de a Fidesz rendre az 56-os forradalmárokhoz hasonítja önnönmagát, holott egyre inkább azokra hajaznak, akik leverték a forradalmat. Szovjet segítséggel, hogy még egy párhuzamot említsünk. Szóval ez elég gyenge indok.

Hagyjuk meg az 1956-os forradalom évfordulóját annak, ami: emlékezés, hogy 60 évvel ezelőtt volt mersz tenni a (sajtó)szabadságért, a változtatásért.

Ma sem ártana.

Vagy pedig hajrá, és dúljuk fel Pécs utcáit Székhelyi József Bartók-díjas és köztársasági érdemkeresztes színművésszel, meg Katona Andreával, az Országos Széchenyi Könyvtár volt főigazgatójával, a kaposvári könyvtártudományi tanszék docensével.

Mert mi, demokraták már csak így szoktuk!

Bitpusztító kordokumentumnak itt a teljes, vágatlan közlemény:

„Tisztelt Pécsi Polgárok!

Hatvan esztendővel ezelőtt ezekben a napokban döntött úgy a magyar nép, hogy fellázad az elnyomó kommunista diktatúra ellen, s minden eszközzel kísérletet tesz Magyarország szovjet befolyás alóli felszabadítására.

A XX. század legnagyszerűbb magyar teljesítményének méltó megünneplése ezért nemzeti ügyünk.

Sokadmagammal úgy vélem tehát, hogy ezek a napok az ünneplésé és a megemlékezésé kell, hogy legyenek.

Az ünnep napjaiban és különösen október 23-án azonban a megemlékezőkkel ellentétben egyesek nem az ünneplésre, hanem annak megzavarására, sőt, akár rendbontásokra is készülnek politikai ambícióktól vezérelve.

Az elmúlt napokban egyes ellenzéki politikusok odáig mentek, hogy fizikai erőszak lehetőségét sem zárják ki az ünnepek alatt.

Ne üljünk fel a provokációknak!

A Fidesz-KDNP pécsi frakcióvezetőjeként azt kérem az ünnepet megzavarni szándékozóktól, hogy párthovatartozástól függetlenül tartózkodjanak a negatív megnyilvánulásoktól, s mindenki méltóságteljesen emlékezzen az 1956-os forradalom 60. évfordulójára.

Senkinek nem lehet ambíciója a rendezvények megzavarása.

Tíz éve erőszakot, rendőrterrort, gumilövedéket, gumibotot, könnygázt, vízágyút, lovas rendőröket és viperát vetett be a karhatalom, nem válogatva néhány száz erőszakos és több tízezer békés tüntető között.

Ugyanazok, akik 2006. októberében az 1956-os forradalom 50. évfordulóján meggyalázták és megzavarták az ünneplést, ma is a nemzeti ünnep megzavarására készülnek.

A nemzeti ügyek elé ugyanakkor senki nem állíthatja saját pártpolitikai ambícióit, és reméljük, ha már tíz éve a szocialista kormány és Gyurcsány Ferenc tönkretette 1956 ötvenedik évfordulójának megemlékezését, akkor senki nem készül most hasonlóra.

Arra kérünk tehát mindenkit, a baloldali pártokat is, hogy próbálják meg méltóságteljesen ünnepelni a forradalom 60. évfordulóját!

Így tisztelegjünk 1956 hősei és áldozatai előtt!

Tisztelettel:

Decsi István

frakcióvezető – Fidesz-KDNP

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata”