Szörnyű földrengés Olaszországban - videók

2016. október 30. 10:04 2016. okt. 30. 10:04

A Richter-skála szerinti 6,6-os erősségű földrengés rázta meg Olaszország középső részét október 30-án. A rengés epicentruma 68 kilométerre volt Perugiától, egy kisvárosban, Norciában több épület és templom is összeomlott. Áldozatokról egyelőre nem tudni.

A Richter-skála szerinti 6,6-os magnitúdójú földrengés rázta meg október 30-án a reggeli órákban Olaszország középső vidékét - adta hírül a BBC.

Az olasz polgári védelem első adatai szerint a rengés 7,1 -es erősségű volt, nem sokkal később azonban a korábbi adatokat javítva 6,1-re mérte a 7 óra 41 perckor történt földmozgás erősségét. Az amerikai földtani intézet (USGS) először ugyancsak 7,1 es földrengést jelzett, később ezt 6,6-ra módosította - olvasható az MTI hírében.

Az epicentrum a szerdai földrengések térségében volt Norcia és Perugia között tíz kilométeres mélységben.

Norcia városában mentik az apácákat a leomlott templomból:

Norcia városában és Macerata térségében újabb épületdarabok omlottak össze. Norcia utcáin az emberek letérdepelve imádkoznak, miközben egymást követik az utórezgések. Rómában is megijedtek az emberek - áll az MTI hírében.

Norciában összedőlt a Szent Benedek bazilika is.

Augusztus 24-én egy 6,2-es erősségű földrengés következett be Olaszországban, a mostani rengés epicentrumától délre. Akkor Amatrice városa szenvedte el a legnagyobb pusztítást, a rengés következtében a régióban majdnem háromszázan haltak meg.