A belvárosba mész? Ne menj!

2016. november 1. 12:12 2016. nov. 1. 12:12

Vagy ne kocsival. Ja, hogy oda jár a gyereked oviba, iskolába? Akkor te megszívtad. Megint.

Íme a szikár közlemény a Biokomtól:

„Tájékoztatjuk a belvárosi forgalomban résztvevőket, hogy 2016. november 2-15. közötti időszakban a Kis-Flórián utca Papnövelde és Anna utca közötti szakaszán járda- és útfelújítási munkákat végzünk.

A munkálatok teljesítése miatt szükségessé válik az adott utcaszakasz időszakos, teljes lezárása. A jelzett napokon 7:30 – 16:30 óra között az érintett utcarész lezárásra kerül, egyben kérjük Önöket, hogy az utcában ne parkoljanak!

A lezárt időszakban a közlekedés a Szent Mór utcában lehetséges.

A közlekedést tájékoztató táblák segítik, kérjük, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek! Köszönjük a közlekedők megértését és türelmét!”

Nos, dicséretes, hogy a munkák az őszi szünetben kezdődnek, de utána még másfél hétig szívják az autósok, akik ide hordják óvodába vagy iskolába, nyomorultabb esetben mindkettőbe a gyereküket.

Persze higgadtabban fogadná az ember, ha majdnem ugyanezt ugyanebben az utcában nem játszották volna el már szeptember elején. Miután egész nyáron a tücsökciripelést lehetett hallani, valakik, akik sokak szívének utána nem voltak kedvesek, szeptember elejétől, ügyesen megvárva a tanévkezdést, néha lezárták a Papnövelde utca elejét. Ráadásul random módon, ráadásul úgy, hogy nem táblázták ki az Anna utcai bejáratnál. Ettől aztán a szerencsétlen szülő újra és újra bekanyarodott az Ágoston térről, mire észrevette, hogy nincs tovább, és hosszú-hosszú percekig vergődhetett vissza a startvonalra.

De persze mindenki énekel, hiszen megújul a járda. Szeptemberben. Meg novemberben. Véletlenül sem nyáron, amikor a lőtéri kutyát sem zavarja. Nem.

Mondjuk most legalább fixen lehet tudni, hogy két hétig egyfolytában szívás van, és kiesett a szomorú kis egyenletből a randomfaktor.