Csatornát és fenyőfát is felgyújtottak a gondatlan tűzijátékozók Baranyában

2017. január 2. 14:08 2017. jan. 2. 14:08

Több pirotechnikai eszköz is okozott tüzet a legdélebbi megyében 2016 utolsó és 2017 első napján, emellett egy autó is lángolt Pécsett.

Szilveszter éjszaka pirotechnikai eszköz miatt gyulladt ki egy pécsi, Bálicsi úti családi ház udvarán álló fenyőfa - közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A tájékoztatás szerint a fa tűleveleit úgynevezett pillangós tűzijáték (ha Ön sem tudja, milyen ez, kattintson ide, és megmutatjuk) gyújtotta meg. A lángokat a város hivatásos tűzoltói fékezték meg.

Keszüben a művelődési ház csatornarendszerében lévő tűlevél kapott lángra, amely a csatornába lőtt tűzijáték miatt keletkezett. A tűzoltók kiérkezéséig a helyiek porral oltóval megfékezték a lángokat.

Orfűn egy Jókai Mór utcai ingatlan udvarán szintén pirotechnikai eszköz okozott tüzet január elsején hajnalban. A ház tulajdonosa tűzijáték rakétát hozott működésbe, a rakéták pedig eltalálták az udvaron álló tuját, amely meggyulladt. A tüzet a tulajdonos a pécsi tűzoltók kiérkezése előtt eloltotta.

Szederkényben egy személyautó hajtott neki egy családi ház előtt álló gázórának és annak nyomáscsökkentő szelepének január elsején a hajnali órákban. Az ütközés következtében megrongálódott egy 32 milliméter átmérőjű és három Bar nyomás alatt működő gázvezeték. A gázszivárgást a szolgáltató szakemberei szüntették meg, a területet a tűzoltók ötvenméteres körben lezárták, valamint az érintett ingatlant a gázszivárgás idejére kiürítették. A személyautó, amely az esetet okozta elhajtott a helyszínről.

Bozótos terület lángolt vasárnap a Középmakár dűlőben Pécsett. A tűzoltók csak a szomszédos telekről tudták megfékezni a lángokat, amely a gyors beavatkozásnak köszönhetően nem terjedt tovább.

Kéménybe épített gerenda égett Diósviszlón - olvasható az összegzésben. A tűz a tetőszerkezetre is átterjedt, a lángokat a siklósi tűzoltók oltották el. A házban három felnőtt és nyolc gyermek lakott, de rendelkeznek alternatív fűtési lehetőséggel, így nem kellett elköltözniük.

Kigyulladt egy személyautó Pécsett, a Páfrány utcában, a tűz a jármű motorterében keletkezett. A tüzet a pécsi beavatkozók fékezték meg, személyi sérülés nem történt, a jármű azonban szinte teljesen kiégett.