Tiszteletlen volt az időjárás a Gulag-installációval

2017. február 7. 10:42 2017. feb. 7. 10:42

Ennyire csúfat még a hajléktalanokért dolgozó civilek sem tettek vele. Az időjárás civil, és Soros áll mögötte, ez már biztos.

Előbb a hajléktalanság problémáit önző módon a tisztes polgárok színe és a Gulág-emlékmű elé citáló civilek, most meg a szél. Egyszerűen felborította az installációt, pedig az elhurcolt, megkínzott és halálra éheztetett magyarok ezrei előtt tisztelgett.

Kedd reggelig, mert akkor meg hanyatt feküdt és veszélyes vastüskékkel meredt az égnek.

Volt pedig még egy izgalmas összefonódás a jobboldali sajtóban kiátkozott civilek és az emlékmű között. Mégpedig hogy a hajléktalansággal foglalkozó megmozdulás egyik szervezője, aki civil és építész, maga hívta fel a Biokomot, még amikor egymás mellett lakott a hajléktalankunyhó meg az emlékmű. Mondván, hogy szörnyen instabil az egész installáció. Úgy billegett, na.

Amennyire mi tudjuk, a városi cégtől ki is szállt valaki. Pár helyszínen lévő civiltől úgy tudjuk, meg is mosolyogta kicsit az emlékmű állékonyságát, de jobb híján kiküldött embereket, hogy ékeljék ki.

De a nemzetellenes összeesküvők ekkora hátszéllel megállíthatatlanok voltak, a szél pedig felborította a büszke művet. Pedig már éppen nem csúfította el a hajléktalanságnak a nyertes pécsiekre erőszakolt rongyos mementója.

Gyalázat.

Talán ha ennyire fontos az elhurcoltak emléke, akkor érdemes lett volna valami épkézláb módon tisztelegni előttük.