Kilenc hónapja nincs meg a túronyi gyilkos

2017. február 10. 10:26 2017. feb. 10. 10:26

Háromnegyed éve nem találja a rendőrség a Baranya megyei Túronyban tavaly május közepén elkövetett emberölés tettesét. Az egymillió forintos nyomravezetői díj még mindig él.

Tavaly május 14-16. között a Baranya megyei Túronyban egy 80 éves, egyedül élő német állampolgárt ölt meg egy máig ismeretlen tettes, aki a gyilkosság után különféle értékeket is eltulajdonított a házból.

A holttestet május 18-án találták meg.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság június 7-én nettó egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki az ügyben. A hatóság felhívása szerint a díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz, a rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

Mivel a felhívás még most, 2017 februárjában is megtalálható a rendőrség honlapján, a Pécsi STOP megkereste a hatóságot pár kérdéssel.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság válaszában leírta, még mindig nem fogták el a gyilkosság tettesét, a nyomozás továbbra is folyamatban van.

A Rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon személyesen vagy hívja a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-72-504-400-as számon, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.