Nem úszták meg a kamionok az ellenőrzést Baranyában - videó

2017. február 22. 10:25 2017. feb. 22. 10:25

Tizenöt esetben találtak jogsértést a legdélebbi megye útjain ellenőrzés alá vont teherautóknál és autóbuszoknál a rendőrök a február közepi TISPOL-akció során. A következő ellenőrzést a tavasz hozza el.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata által koordinált közlekedésbiztonsági ellenőrzést, úgynevezett TISPOL-akciót tartott a rendőrség február 13-a és 18-a között az ország egész területén, az ellenőrzés során a teherautókra és az autóbuszokra fókuszáltak.

Az ellenőrzés során elsősorban a vezetési- és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálták.

Az ellenőrzés kiterjedt az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

Baranya megyében febuár 13-a és 15-e között állították meg a nagyobb járműveket a rendőrök.

A megyei rendőrkapitányság tájékoztatása szerint az ellenőrzött járművek közül a rendőrök 15 esetben fedtek fel jogsértést, melyből 5 esetben a jármű vagy a rakomány, míg 10 esetben a vezetési és pihenőidő vonatkozásában találtak problémát, utóbbiból egy esetben a gépkocsi vezetőjével szemben ittas járművezetés gyanúja merült fel.

A hatóság videót is mellékelt a vizsgálatokról:

Márciusban jön a következő ellenőrzés

Évente többször tartanak ilyen TISPOL-ellenőrzést mindig más helyezve a fókuszba. Decemberben az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrésére irányult az ellenőrzés, akkor három nap alatt 30 ezer autóst ellenőriztek a hatóság munkatársai.

A tavasz első hónapjára is jut majd ilyen koordinált ellenőrzés. A rendőrség tájékoztatása szerint Baranya közútjain március 17-e és március 19-e között a biztonsági öv használatát fogják ellenőrizni a rendőrök.