Nyolc szabadtéri tűz jutott csütörtökre Baranyában

2017. március 17. 11:15 2017. márc. 17. 11:15

A tűzgyújtási tilalom dacára egyre több helyen csapnak fel gondatlanságból a lángok, március 16-án nyolc helyen kellett oltani Baranyában.

A katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint nádas és összehordott szemét égett Mattyon a temető mellett. A tüzet a siklósi beavatkozók fékezték meg.

Görcsönyben két hektáron égett le egy nádas, gazos terület, a lángok egy erdősávot is veszélyeztetettek. A tüzet a pécsi beavatkozók fékezték meg.

Mánfán csak gyalog tudták megközelíteni azt a helyszínt a tűzoltók, ahol fél hektáron lángolt a száraz aljnövényzet.

Kórós település külterületén az árokpart égett, majd a lángok továbbterjedtek egy harminc hektáros kukorica tarlóra. A helyszínen a siklósi tűzoltók avatkoztak be.

Cserdiben is a száraz aljnövényzet kapott lángra, mintegy négy hektáron. A tűzben egy villanyoszlop is megrongálódott. Ide a szigetvári tűzoltókat riasztották.

Nagyárpád külterületén, körülbelül öt hektár területen nádas illetve bozótos terület égett. A lángok egy erdősávot is veszélyeztettek. A tűzoltók két irányból közelítették meg a helyszínt, majd két vízsugárral akadályozták meg a lángok továbbterjedését.

Nagyárpád keleti részében is szabadtéri tűz keletkezett, ahol mocsaras terepviszonyok nehezítették a tűzoltók munkáját.

Bogádmindszenten harminc hektáron lángolt az aljnövényzet. A terület nagysága miatt, siklósi és szigetvári tűzoltókat is a helyszínre riasztottak, akik közös erővel oltották el a tüzet.

Minden esetet az illetékes katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztálya vizsgálja majd ki - közölte az igazgatóság.

Így dolgoztak a tűzoltók Nagyárpádnál (a helyszíni fotókért kattintson az alábbi galériára):

[gallery="80" picture="6088"]