Végigrabolta a pécsi panelt, előzetesbe került

2017. április 13. 15:04 2017. ápr. 13. 15:04

Csaknem egymillió forintnyi értéket lopott el egy pécsi panel lakásaiból egy alsónémedi férfi ismeretlen társával. És nem is szlovák volt, pedig azt mondta. Pénteken előzetesbe is került.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított ismeretlen társával 2017. április 11-én Pécsett egy társasház több lakásába is behatolt és onnan többek között fényképezőgépeket, objektívet, vakut, órát, ékszereket és készpénzt tulajdonított el, csaknem egymillió forint értékben.

Az egyik lakásban viszont a rendőrséghez bekötött biztonsági berendezés volt, melynek jelzésére a helyszínre érkező rendőrök a társasházból kilépő elkövetők egyikét, a gyanúsítottat elfogták. A gyanúsított elfogását követően magát szlovák állampolgárnak adta ki és hamis, szlovák nyelvű iratokkal igazolta magát. Társát nem sikerült elfogni.

A gyanúsított büntetett előéletű, belföldön és külföldön is keresik. Mivel fennáll a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, igyekezne meghiúsítani a bizonyítást, pénteken a Pécsi Járásbíróság elrendelte 30 napra előzetes letartóztatását.