25 fok jön a héten, majd utána elromlik minden

2017. április 23. 14:43 2017. ápr. 23. 14:43

Komoly felmelegedést hoz április utolsó hete, de mire beköszönt az újabb hosszú hétvége, sok nem marad belőle. Jöjjenek a szomorú részletek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint hétfőn gomolyfelhős időre készülhetünk, melyek főként a kora délutáni órákban akár hosszabb időre is takarhatják a napot. Több napsütésre a Dunántúlon lehet számítani, míg záporok továbbra is északkeleten alakulhatnak ki helyenként. A Dunától keletre a nyugati, nyugatra pedig a délnyugatira forduló szelet csak időnként kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 fok között várható, fagyra az Északi-középhegység völgyeiben, északkeleten, a Duna-Tisza köze déli részén, valamint kisebb eséllyel délnyugaton kell készülni. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul, nyugaton a magasabb értékekkel.

Kedden a gomolyfelhő-képződés mellett több órára kisüt a nap, főként a délutáni órákban alakulnak ki záporok, a déli, délnyugati szél viszont nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között valószínű.

Szerdán is bújócskázik majd a nap a felhőkkel, egy-egy záporeső meglephet majd bennünket. Sajnos a szél nem veszít a lendületéből: a déli, délnyugati szelet nagy területen erős, néhol északnyugaton viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között várható, ami igen komoly ugrás lesz már a múlt heti hóeséses, havas esős télhez képest.

A csütörtök már jóval borúsabb lesz. Nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, a Dunától keletre süthet ki a nap első felében több órára a nap, estére azonban ott is beborul az ég. Egyre többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. A Dunántúlon az északnyugati, másutt a déli szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúl északnyugati felén 9 és 14, másutt 16 és 22 fok között valószínű, délkeleten még 24, 25 fok is lehet.

Pénteken eleinte még erősen felhős lehet az ég, majd estefelé a Dunántúlon helyenként már felszakadozik a felhőzet - olvastuk a prognózisban. Sajnálatos módon többfelé várható eső, zápor. A nyugati, északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig - és most kapaszkodjon meg - 9 és 14 fok között valószínű.

A hosszú hétvége első napja, a szombat sem lesz túl szerethető. Oké, lesz némi napsütés, és az eső is csak szórványosan eredhet el, de a szél többfelé lesz erős, néhol viharos. És a hőmérséklet? Nos, kritikán aluli, ami várható (éjjel és hajnalban 1-6, nappal 10-15 fok).