Belekapaszkodott az autóba az asszony - ennél rosszabbat nem is tehetett volna

2017. április 24. 16:35 2017. ápr. 24. 16:35

Furcsa baleset lett a vége egy családi veszekedésnek Pellérden, a bíróság a 300 ezres büntetés mellett még a vezetéstől is eltiltotta a férjet.

Amint azt a bíróság április 24-én hírül adta, a Pécsi Járásbíróság április 21-én kihirdetett ítéletével M. Gy. vádlottat közúti veszélyeztetés bűntette, segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és testi sértés vétsége miatt 300 000 forint pénzbüntetésre ítélte, valamint 8 hónapra eltiltotta „B” kategóriájú járművek vezetéstől.

És hogy miért? Hát, egy olyan jelenetért, melyet az ember leginkább a moziban/tévében szokott látni, nem pedig a valóságban.

A vádlott férfi tavaly augusztus 21-én Pellérden összevitatkozott a feleségével. Tette mindezt úgy, hogy bent ült a kocsiban, a volán mögött, az ajtó nyitva volt, a motor pedig járt.

A nő behajolt a kocsiba az ablakon át, hogy kivegye a férfi telefonját és a kulcsot. A férfi ezt zokon vette, ezért először hátragurult pár centit, majd elindult előre úgy, hogy felesége a még nyitott ajtón keresztül bent lógott az autóban.

A nő megijedt (érthető okokból), belekapaszkodott az autó tetejébe, majd a jármű mellett pár lépést tett, majd a lendülettől először térdre, majd hasra esett. A férfi ezután menet közben becsukta az ajtót, a sérült feleségének nem nyújtott segítséget, a helyszínről eltávozott. A nő nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A férfi az ítéletet tudomásul vette, az ügyész a fellebbezés bejelentésére három nap határidőt tartott fenn. Az ítélet nem jogerős.