Hatalmas traffipaxolás jön, mondjuk, mikor bánjon csínján a gázpedállal

2017. augusztus 21. 11:29 2017. aug. 21. 11:29

A gyorshajtókra utaznak a rendőrök augusztus végén: az ütemezés szerint most jön a TISPOL következő szakasza, két napig bárhol belefuthatunk a traffipaxba.

Július végén a kamionokat és buszokat ellenőrizték fokozatosan a rendőrök, most augusztus 23-25. között pedig a gyorshajtókra utaznak - olvastuk az ORFK Baleset-Megelőzési Bizottság honlapján található ütemezésben.

Az akció annak az európai szintű TISPOL-ellenőrzésnek a része, mely idén már 20 éve fut, jelenlegi legfőbb célkitűzése pedig az, hogy 2010 és 2020 között felére csökkenjen a közúti közlekedési balesetek halálos áldozatainak száma.

Hogy pontosan mettől meddig tart az akció, azt a rendőrség egyelőre nem közölte, de a lényeg, hogy szerdától péntekig a szokásosnál is óvatosabban nehezkedjen a gázpedálra.

Az ütemezés szerint a következő TISPOL-ellenőrzést a szeptember hozza el, akkor azt nézik majd leginkább, hogy be vagyunk-e rendesen kötve.

Amennyiben nincs változás a fentebb idézett ütemtervben, az év folyamán még két nagy kontroll követi majd a szeptemberit: októberben a buszok és teherautók kerülnek górcső alá, decemberben pedig a bódult sofőröket vadásszák majd nagyobb elánnal.