Elkészül a Dönts velünk! okoszebrája az Ágoston téren

2024. április 22. 08:25 2024. ápr. 22. 08:25

Az építés miatt ideiglenes forgalomkorlátozásra kell készülnünk. Amint befejeződik a projekt, biztonságosabbá válik a veszélyes gyalogátkelő.

A Biokom közleményéből tudhattuk meg, hogy az Ágoston téri gyalogos-átkelőhely biztonságosabbá tétele az önkormányzat Dönts Velünk! projektjének része, melynek során okoszebra létesül és sárga figyelmeztető jelzést adó jelzőfejeket telepítenek lakossági kérésre. Az útburkolati jelek is megújulnak, többek között sárga lassító harántcsíkok is lesznek a helyszínen.

Április 22-től 24-ig, hétfőtől szerdáig az Ágoston téri templom közelében, a Kálvária utca és a Szőlő utca közötti szakaszon útfelújítási munkálatok zajlanak. A helyreállítás részeként a burkolatot felmarják, eltávolítják az úthibákat és a süllyedéseket, majd újraaszfaltozzák az érintett területeket. A buszmegállók is felújításra kerülnek ezen a szakaszon, így április 23-án és 24-én, kedden és szerdán a Szőlő utca felé és onnan is lezárják őket. A térkőburkolatot kicserélik, és ideiglenesen nem lesznek elérhetőek a buszmegállók. A forgalmat kézi irányítás mellett terelik a munkák ideje alatt (3 nap), így forgalomkorlátozásokra és torlódásokra kell számítani a Kálvária utcában.