Ingyenes, lakossági szúnyoglárva gyérítő tabletta osztás indul

2024. április 12. 10:34 2024. ápr. 12. 10:34

Az Önkormányzat és a BIOKOM jóvoltából a Pécsi Szúnyog csapata hamarosan megkezdi a lakosság számára a szúnyoglárva gyérítő tabletták kiosztását. A tabletták segítségével megelőzhető, hogy a kiskertekben lévő esővízgyűjtőkből, egyéb udvari vízfelületekről a szúnyogok kikeljenek - írja a lapunknak küldött sajtóközleményében a Biokom Nkft.

Április 19-én, péntek délután 16:00-18:00 között a PTE Szentágothai Kutatóközpont (Pécs, Ifjúság útja 20.) melletti füves téren (rossz idő esetén az épület aulájában) várnak minden érdeklődőt nagy szeretettel, az ingyenes tabletta mellé ingyenes szaktanácsadás is jár az országosan ismert szakemberektől.

A tabletta osztáson részt vesznek a Rovar Piknik óriás rovarai is, akik segítenek kicsiknek és nagyoknak egyaránt elmagyarázni, hogy miért fontos a megelőzésre fókuszálni, amikor a csípőszúnyog problémáról beszélünk.

 

A megelőzés – amely nem lehet kellően hatékony a lakosság bevonása nélkül - rendkívül fontos a szúnyogártalom kialakulásának megakadályozása, enyhítése tekintetében. Ebben a Pécsi Szúnyog csapata is kiveszi a szerepét, ezért már április elején a BIOKOM megbízásából megkezdték a városban a szúnyog helyzet tudományos felmérését, annak érdekében, hogy szükség esetén a biológiai vagy kémiai irtást időben meglehessen kezdeni. Emellett Pécsi Szúnyog facebook oldalon naprakész tájékoztatással, hasznos tanácsokkal és környezetbarát megoldási javaslatokkal segítik a lakosságot egész évben a szúnyogok elleni hatékony védekezésben.

 

Forrás: Biokom Nkft.