Forgalomkorlátozások lesznek hétfőtől a Magyarürögi úton - dolgozik a vízmű

2016. szeptember 23. 17:58 2016. szept. 23. 17:58

Vízhálózati munkálatokba kezd a Tettye Forrásház Zrt. a Magyarürögi úton két kereszteződésben is szeptember 26-án. A munkálatok várhatóan egy hónapig fognak tartani, emiatt két hétre a Magyarürögi út és Fülemüle utca, majd a Magyarürögi út és a Völgyi dűlő kereszteződésében kell félpályás forgalomkorlátozásra számítani, amit rendőrlámpával irányítanak majd.

Vízhálózati munkába fog szeptember 26-án a Tettye Forrásház Zrt. Pécsen a Magyarürögi út és Fülemüle utca kereszteződésében, emiatt körülbelül két hétig félpályás útzárra kell számítani. Ha ott végeztek, akkor a Magyarürögi út és a Völgyi dűlő kereszteződésében lesz hasonló korlátozás, ugyancsak körülbelül két hétre.

A Tettye Forrásház Zrt. szakemberei nyomáscsökkentő aknát építenek ki a közműves vízellátó rendszeren, amely eredményeként javulni fognak a Völgyi dűlő nyomásviszonyai.

Mint a szolgáltató cég közleményében írja, a "korszerűsítés következtében forgalomkorlátozás lép életbe – a munkálatokhoz igazodva két ütemben: szeptember 26-tól, hétfőtől várhatóan két héten át a Magyarürögi út – Fülemüle utca kereszteződésében dolgoznak a munkagépek, így az egyik sávot körülbelül 30 méter hosszan lezárják. Ezt követően a Magyarürögi út – Völgyi dűlő kereszteződésben lesz forgalomkorlátozás, szintén körülbelül két hétig. A közlekedést rendőrlámpás irányítás segíti.

A munkálatok alatt a vízellátás biztosított lesz, a környéken lakók csak időszakos nyomásesésre, rövid ideig tartó vízhiányra számíthatnak, az érintett ügyfeleket szórólapon is értesítik."

A vízszolgáltató kéri az arra haladókat, figyeljék a tájékoztató táblákat és fokozott óvatossággal közlekedjenek az úttesten zajló munkavégzés miatt. Egyúttal köszönik a lakosság és a közlekedők türelmét, megértését is - olvasható a közleményükben.