A héten már dőlni fognak az elmaradt szemétcsekkek

2016. október 10. 10:57 2016. okt. 10. 10:57

Jelen állás szerint hétfőtől már postázzák az elmúlt fél évben elmaradt szemétcsekkeket, a nemzeti kukáscég szerint lehetőség lesz részletfizetésre.

A szemétszállítást még 2016 áprilisában sikerült államosítani. A Magyar Nemzet cikke szerint ekkortól már a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. vette át az önkormányzati hulladékkezelő cégektől a díjbeszedést. Emiatt neki is kellett volna kiküldenie a szemétcsekkeket, de ez így az őszig nem sikerült, számlázási problémák miatt csupán most indult meg a sárga papirosok postázása.

A háztartások a napokban kapják kézhez az elmúlt fél év szemétcsekkjeit - írta a Pénzcentrum. A nemzeti kukaholding azonban lehetőséget biztosít részletfizetésre, Csizmadia Tamás, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási és Vagyonkezelő Zrt. szóvivője szerint csúsztatott fizetési módszert biztosítanak az ügyfeleknek.

A folytatásban háromhavonta fog érkezni a számla, 2017. januárjától és márciusától negyedévesre áll át a szemétdíj kiküldésének rendszere, negyedévesek lesznek a csekkek.

Portálunk a fejlemények kapcsán megkereste a BIOKOM NKft.-t. Többek között arra voltunk kíváncsiak, hogy Pécsett mikortól várható a csekkek postázása, meddig kell azokat befizetni, illetve mit takar pontosan a részletfizetés, mennyi időn belül kell rendezni a számlákat. Amint választ kapunk a cégtől, frissítjük cikkünket.

Frissítés - végre kiderült, hogy ki kommunikálhat a helyzetben

Megkeresésünkre a BIOKOM-tól azt a választ kaptuk, hogy kérdéseinkkel a Nemzeti Hulladékgazdálkodási és Vagyonkezelő Zrt-hez kell fordulnunk.

Így is tettünk, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási és Vagyonkezelő Zrt. sajtóreferense viszont kapásból azt mondta, hogy a BIOKOM az illetékes, de utánanéz a kérdéseknek, így tőle fognak majd jönni a válaszok. Amint befutottak, közöljük őket.