Pert vesztett a fideszes képviselőhöz köthető cég

2016. október 24. 18:21 2016. okt. 24. 18:21

A Szekszárdi Törvényszéken új fordulatot vett a Tóth Zoltán dombóvári fideszes képviselőhöz köthető biko Kft. és a dombóvári önkormányzati hivatal közötti per: a cég vesztett.

A Tóth Zoltán dombóvári fideszes önkormányzati képviselőhöz köthető biko Cégellátó Kft. a Polgári Törvénykönyv egyik passzusára hivatkozva kevesebb, mint 48 ezer forint késedelmi kamat után 1,4 és 3,2 millió forint között változó összegű behajtási költségátalányra jelentette be igényét Dombóvár önkormányzati hivatala az egyik – egyebek mellett rászorult gyermekek étkeztetését végző - városi szolgáltató szervezet felé.

Bírósági szakba a hivatali követelés került eddig, összegszerűen ez a kisebb. Elsőfokon a Dombóvári Járásbíróság gyakorlatilag mindent megítélt a képviselőhöz kötődő céghez: a 284 ezres követelést, kamatait és a 30 ezer forintos perköltséget is.

A másodfokon eljáró Szekszárdi Törvényszék szeptemberben hozott, hétfőn postázott ítéletében alaposan megváltoztatta a korábbi döntést. Az alperes hivatalnak igazat adva 62 ezer forint behajtási költségátalányt ítélt meg a cégnek – ennek jogosságát maga a hivatal is elismerte. Ám az e feletti résznél egyszerűen nem volt késedelmes a számlák kifizetése, így a költségátalány követelése sem volt jogos. A másodfokon keletkezett per- és ügyvédi költségeket is a nagyobbrészt pervesztes felperes, a biko Kft. állja.

Eddigi ismereteink szerint, bár ennél nagyobb bevétellel kecsegtetett volna, de a biko nem indított hasonló pert az iskolákat fenntartó KLIK ellen.