Menesztette a harkányi városvezetés a fürdőigazgatót

2016. november 2. 11:51 2016. nov. 2. 11:51

Leváltotta a harkányi önkormányzat a gyógyfürdő éléről Hegyi Ákos vezérigazgatót, aki 2010-14 között a Fidesz pécsi önkormányzati képviselője volt. A polgármester szerint alulmotiváltak a dolgozók, rossz a kommunikáció, leromlott a fürdő állapota. Hegyi helyére egy háromtagú igazgatóságot állít fel a harkányi városvezetés.

Visszahívta a harkányi gyógyfürdő éléről Hegyi Ákos vezérigazgatót a helyi képviselő-testület október végén - a lépés magát a fürdő vezetőjét is meglepte.

Hegyi Ákos 2010-14 között a pécsi közgyűlés fideszes tagja volt, már akkor elkezdett dolgozni a harkányi gyógyfürdőnél, majd 2014-ben az új, fideszes harkányi városvezetés kérte fel a vezérigazgatói posztra.

A bama.hu kérdéseire Baksai Tamás kormánypárti polgármester úgy válaszolt, "a fürdő működése kiemelt fontosságú, de a testület szerint a 2015-ös és 2016-os év bizonyította, az állaga és állapota elhanyagolt, marketingje nem megfelelő, a vállalatirányítási rendszer, a külső kapcsolatépítés nem elégséges, ahogyan velük, a tulajdonossal történő kommunikáció sem, az alkalmazottak pedig alulmotiváltak. Ezért kezdeményeztek szervezeti átalakítást, a fürdővállalat vezetési struktúrája megváltozik, a vezérigazgatói poszt megszűnik, az ügyvezetést háromtagú igazgatóság látja majd el. Hegyi Ákos jelezte, az új struktúrában nem kíván részt venni, ezután döntöttek visszahívásáról. Az ügyvezetés átalakításától azt remélik, a fentiek tekintetében javulás jön."

Hegyi a cikk szerint meglepődött visszahívásán, mivel több terve is volt (a fürdő 200 éves jubileumának előkészítése), fürdőigazgatói képzésre is felvették, de azt már lehet, hogy nem kezdi el. "Azt tényleg mondták neki, hogy legyen jobb a kommunikáció a várossal, de ő a saját feladataira koncentrált, azt végezte lelkiismeretesen. Annak része volt egy heti cégvezetői konzultáció is a tulajdonosokkal.

A vele szemben leírt kritikákkal nem ért egyet, vannak kiragadott mondatok, amelyek így ferdítik az igazságot. Azt méltánytalannak találta, hogy a testületi ülésen előrébb hozták a napirendet, és akkor tárgyalták meg, amikor ő még nem volt jelen. Egy pénzügyi szakember kereste pár hónapja a fürdő ügyében a város megbízásából, vitt el iratokat, azóta azonban nem jelentkezett" - olvasható a cikkben.

Mivel végül közös megegyezéssel távozik a fürdő éléről, így csak az idei évre szóló prémiumának időarányos részét fogja fölvenni, milliós végkielégítéseket nem követel a várostól.

Hegy Ákost egy háromtagú testület váltja, melybe október végén a harkányi önkormányzat Marosi Andrást (aki eddig a városgazdálkodási céget vezette a városban), Szilágyi Tibort és Zsadányi Zsoltot nevezte ki, határozatlan időre.

A váltásról szóló előterjesztés szerint az "igazgatóság elnöke a mindenkori legkisebb munkabér összegének hatszorosával megegyező, az igazgatóság tagjainak a mindenkori legkisebb munkabér összegének négyszeresével megegyező összegű díjazás, havi 50 000 forint gépkocsi használatot, ezen kívül telefonhasználatot, étkezési hozzájárulást, valamint az éves megbízási díjnak megfelelő éves prémium juttatást állapít meg, amelynek feltételeit a felügyelő bizottság dolgozza ki."