Teljesen lezárják egy szikla miatt a Magyarürögi utat

2016. november 7. 11:16 2016. nov. 7. 11:16

Nem várt akadályba, egy sziklába ütközött a Tettye Forrásház Zrt. a Magyarürögi út környékén már szeptember vége óta folytatott felújítás során. Emiatt november 7-én éjjel 11 órától teljes szélességében lezárják a Magyarürögi utat a Völgyi dűlő saroknál. Kerülni a Jakabhegyi út felé, vagy a Hetesi-köz - Pelikán dűlő útirányon lehetséges.

Teljes útzár mellett végzi november 7-én, hétfőn éjjel a Tettye Forrásház Zrt. a Magyarürögi úton a víziközmű-felújítási munkálatait.

A cég közleménye szerint "nem várt műszaki akadályba ütköztek a víziközmű-felújítást végző szakemberek a Magyarürögi úton", ahol még szeptember utolsó napjaiban álltak neki egy új vízvezeték építésének.

Eleinte úttest alatti átfúrással dolgoztak, hogy elkerüljék a forgalmas Magyarürögi út teljes lezárását, de egy nyomvonalon fekvő szikla miatt mégis meg kell lépnie a cégnek a lezárást - derül ki a közleményből.

"Mivel a napközben jelentős forgalmat bonyolító út teljes szélességű lezárása nagy fennakadást okozna a közlekedésben, a munkálatot éjszaka fogják elvégezni a Tettye Forrásház Zrt. szakemberei:

november 7-én éjjel (a Deindolból 23:12-kor induló utolsó buszjárat után) a hajnali órákig teljes szélességben lezárják a Magyarürögi utat a 44-es számnál, a Magyarürögi u. – Völgyi dűlő sarkán. A lezárt útszakasz a Hetesi-köz, Pelikán dűlőn keresztül vagy a Jakabhegyi úton át elkerülhető.

A burkolatot még az éjjel ideiglenesen helyreállítják, így kedd hajnalban újraindulhat a forgalom; a tervek szerint az első buszjárat már az eredeti útvonalán haladhat. A végleges helyreállítás várhatóan november 16-ig készül el az út kezelőjének elvárásai és előírásai szerint."

A Tettye Forrásház Zrt. fokozott figyelemre kéri az arra közelekdőket, a munkálatok környékén lakóktól pedig már most előre is elnézést kérnek az éjjel várható zajhatások miatt.