A házakba csorog a hólé az új kozármislenyi stadionból

2017. február 2. 15:36 2017. feb. 2. 15:36

A szomszédos portákra folyik a víz a még át sem adott új kozármislenyi szuperstadionból. Az itt élők perközösséget alapítottak a tőlük 8 (!) méterre épített létesítmény miatt.

Azt a politikusok közül sem értette mindenki, hogy miért kell egy NB II-es csapatot gründoló 6000-es lélekszámú Kozármislenynek állami 440 millióból új stadion. Ezt végül Fónagy János tompította azzal, hogy hát mert „Kozármisleny sportszerető város.”

Ám az itt élők közül sincs elragadtatva mindenki az új stadiontól. Ilyen Kesztyűs József, aki, bár eredetileg nem így tervezte, elmondása szerint most 8 méterre lakik a stadiontól.

- Tizenhárom ikerház van itt – mondta lapunknak Kesztyűs. – A korábbi pálya 20 méterre volt, alacsonyabban és volt közte és a házak között egy kis zöldterület. Ez utóbbi már nincs, a mostani stadiont magasabbra építették. Most meg a legtöbb itteni háznál bokáig érő víz van.

A kozármislenyi férfi elmondta: úgy tudja, a pálya ugyan be van csövezve, ám mivel a talaj fél méter mélyen le van fagyva, a csövek meg ez alatt vannak, az olvadó hólét semmi sem állítja meg, a támfalakból csorog a víz.

Az itteni 13 lakásból 9 tulajdonosa perközösséget alapított, mert túl közel van a pálya, ami egyebek mellett a zaj miatt szerintük a lakások értékcsökkenéséhez vezet – a hömpölygő víz csak hab a tortán.

Kesztyűs József nem érti, hogy miért nem a korábbi tervek szerint, 50 méterrel arrébb valósult meg a stadion.

Kerestük a kisváros polgármesterét is, de nem volt az irodájában. Titkárságáról azonban azt közölték: már két hete is kereste egy újságíró, és neki sem nyilatkozott. Ellenben márciusban sajtótájékoztatót tartanak, ahol szívesen látnak minket is.