15 éves kislányt molesztáltak a busók Mohácson

2017. március 3. 10:58 2017. márc. 3. 10:58

Egy szülő panaszolta el, hogy kétszer is végigtapogatták kamaszlányát a busójárás zárónapján a maszkos, kereplős hagyományőrzők. A kislány a busók közvetlenségét enyhén szólva sem díjazta, sírva is fakadt.

A Bamának írt levelet egy szülő, aki február 28-án néhány baráti családdal és 15 éves lányával kiment a mohácsi busójárásra.

A beszámoló szerint a busók hozták a formájukat, azaz előszeretettel incselkedtek, viccelődtek a lányokkal. Egyszer aztán az egyikük a 15 éves lányhoz is odalépett, végigtapizta, majd továbbment. A lányt eléggé zavarta ez a magatartás. Kis idő múlva két busó fogta közre a tizenévest, a szülő nem is látta hirtelen a maskara miatt, hogy mi is történik gyerekével. Mikor a kislány kiszabadult a busók közül, sírva fakadt, ugyanis ők is végigtapogatták.

"Nagyon bánt, hogy ilyen helyzetbe került a kislány, és az is bosszant, hogy tehetetlen vagyok. Mert nem tudom megvédeni egy ilyen helyzettől, és nem is tudom felelősségre vonni azokat, akik így viselkedtek vele. Ezért a szervezőket kérem, találjanak valamiféle megoldást, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő!" - idézte a Bama a szülőt.