Két baranyai miniszteri biztos mandátumát is meghosszabbították

2017. július 7. 13:43 2017. júl. 7. 13:43

Üzembiztosan ismét Hargitai János kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, ex-tanácselnök lett Baranya megye fejlesztési biztosa. A megyéből egy másik miniszteri biztosnak is meghosszabbították a mandátumát, dr. Visy Zsolt az egykori római határvonalért felel továbbra is.

A megyei fejlesztések ura lett újra Hargitai János

Ismét meghosszabbította Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a megyei fejlesztési biztosok mandátumát, a dél-dunántúli régióban nem történt személycsere, Baranyában Hargitai János KDNP-s politikus, Somogyban Móring József Attila, Tolnában Hirt Ferenc maradt a megyei fejlesztési biztos. (Hargitai 2015 nyara óta látja el ezt a feladatot.)

A megyei fejlesztési biztosok idén június 1. és november 30. között kapták meg a mandátumot, miniszteri biztosnak számítanak, fizetésük legfeljebb a helyettes államtitkári szintet érheti el.

Hargitai János esetében ez havi bruttó 224 ezer forint képviselői, és tavalyi vagyonnyilatkozata szerint havi bruttó 673 ezer forint miniszteri biztosi fizetésből tevődik össze, ami így összesen havi bruttó 897 ezer forintot jelent.

A megyei fejlesztési biztos feladata, hogy a megyei jogú városok, a megyei önkormányzatok, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok képviselőivel együttműködve koordinálja a projekt-előkészítő és projektmenedzsment-struktúra kialakítását.

Ezen kívül közreműködik a feladatokhoz szükséges humánerőforrás-kapacitás mennyiségi és minőségi felmérésében, a követelmények meghatározásában, ellátja a humánerőforrás képzésével és oktatásával összefüggő koordinatív feladatokat. Irányítja továbbá a megyei kedvezményezettek számára szükséges megyei szintű képzések és workshopok megrendezését, és kapcsolatot tart a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkárságának koordinációs feladatot ellátó szervezeti egységeivel és az irányító hatóságok vezetőivel.

A ripa Pannonica sem marad őrző nélkül

Baranya megyéből egy másik miniszteri biztosnak is meghosszabbította a mandátumát Lázár János.

Dr. Visy Zsoltot, a PTE régészeti tanszék doktori programjának vezetőjét "A római birodalom határai - A dunai limes magyarországi szakasza" világörökségi várományos helyszín Világörökség Jegyzékébe történő jelölésével és a Hajógyári-szigeten fekvő helytartói palota bemutatásával kapcsolatos feladatok koordinálására nevezte ki Lázár ismét, a professzor ezt a feladatot 2015. decemberétől látja el.

Az MTA doktorát, mint miniszteri biztos havi 500 ezer forintos javadalmazás illeti meg, munkáját háromfős titkárság segíti a Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint.

A ripa Pannonica az egykori római Pannonia provincia Duna-folyó menti katonai határvonalát jelenti (limesről szárazföldi védművek esetében lehet beszélni, ilyen az Alföldön a limes Sarmatiae, vagy Csörsz-árok).