Pécsi csődhelyzet és önfeloszlatás: startol az aláírásgyűjtés

2017. szeptember 29. 07:16 2017. szept. 29. 07:16

Mint ismert, kampányt indít az MSZP annak érdekében, hogy a pécsi önkormányzat oszlassa fel magát és írjanak ki előrehozott választásokat. Vasárnap délelőtt a pécsi vásártéren kezdik gyűjteni az aláírásokat.

Azt, hogy a szocialista párt aláírásgyűjtést indít annak érdekében, hogy oszlassa fel magát a pécsi közgyűlés, Tóth Bertalan, a párt parlamenti frakcióvezetője jelentette be szeptember közepén tartott sajtótájékoztatóján.

A pécsi politikus szerint teljesen elfogadhatatlan, hogy jogilag értelmezhetetlen és illegitim bizottságokat hoznak létre. 2015-ben Páva Zsolt azt nyilatkozta, hogy a városnak alig van adóssága, fizeti a számláit, rendben a költségvetés, indulhat a fejlődés. 2017-ben viszont éppen a fideszes polgármester ismerte el, hogy 7,5 milliárdos hiánya van az önkormányzatnak. Tóth Bertalan elmondta: Pécs költségvetési helyzete, illetve az arra adott fideszes megoldási javaslatok miatt indítják a kampányt, ugyanis a javaslatok nem segítik a probléma, a 7,5 milliárdos hiány megoldását, ezért előrehozott választásra, új testületre és új polgármesterre van szükség.

Az MSZP folyamatosan gyűjti az aláírásokat kitelepüléseken a város több pontján. Első ízben október 1-jén, vasárnap délelőtt a Vásártéren várják az érdeklődőket reggel nyolctól délig. Október harmadikán, kedden fél öttől Tóth Bertalan tart fogadóórát a párt Diána téri irodájában, ahol a szignókat is tovább gyűjtik.