Hidegvágóval verték fejbe a pécsi belvárosban

2017. október 17. 10:50 2017. okt. 17. 10:50

Lletveszélyesen megsérült az a férfi, akit még februárban somtak fejbe egy hidegvágóval a megyeszékhely belvárosában. Támadóját három és fél év börtönre ítélte a bíróság

A Pécsi Törvényszék 2017. október 17-én kihirdetett ítéletével O. S. vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 3 év 6 hónap börtönre 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A vádlott 2017. február 8-án, a délelőtti órákban, Pécsett, a belvárosban belekötött a barátnőjével sétáló sértettbe, akit korábban nem ismert. A vádlott a sértettet pedofilnak nevezte, majd ezt követően a hátizsákjából elővett egy 36 cm hosszú, fémből készült hidegvágót és azzal egy alkalommal a járdán nagy erővel a fején megütötte a sértettet, majd a helyszínről elszaladt.

A sértett a bántalmazás következtében koponyacsonttörést, ezzel összefüggésben keményburok feletti vérzést is szenvedett, mely közvetett életveszélyes állapotot eredményezett, tényleges gyógytartama 4-6 hét. A sértettnél közvetlen életveszélyes állapot nem alakult ki, de reális veszélye fennállt.

A közlemény szerint a vádlott beszámítási képességében enyhe fokban korlátozott volt.

Az ügyész a fellebbezés bejelentésére három nap határidőt tartott fenn, a vádlott felmentésért, védője enyhítésért jelentett be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.

A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.