Videón nézte, ahogy kirámolják a pécsi lakását

2017. november 8. 11:14 2017. nov. 8. 11:14

Két férfi nyomott fel egy pécsi lakást, pechjükre a biztonsági kamera és az eközben munkahelyén tartózkodó tulaj mindent látott.

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy budapesti férfi ellen, aki 2017. tavaszán ismeretlen társával betört két pécsi lakásba, azonban az egyikben működő biztonsági kamera rögzítette a bűncselekményt.

A vádlott és társa idén áprilisában azért utazott Budapestről Pécsre, hogy itt lakásokba törjenek be. Egy társasházi lakást törték fel először, innen fényképezőgépeket, egyéb műszaki cikkeket loptak el. Ezt követően betörtek a szomszéd lakásba is, ahonnan értékes karórát, ékszereket vittek magukkal.

A betörést ugyanakkor érzékelte az első lakásban működő biztonsági rendszer, amely értesítést küldött a tulajdonosnak, aki így munkahelyi számítógépén nézte végig, ahogy a két férfi a lakását átkutatja. A sértett értesítette a rendőrséget, akik éppen akkor értek a társasházhoz, amikor a vádlott és társa a házat elhagyta.

A rendőrök a vádlottat a helyszínen elfogták, társa azonban elmenekült.

A vádlott cselekménye lopás bűntettének minősül, amelynek büntetési tétele egytől öt évig terjedő szabadságvesztés. A lopás mellett azonban közokirat-hamisítás miatt is felelnie kell a budapesti férfinak, mert az intézkedő rendőröknek egy hamis szlovák jogosítvánnyal igazolta magát.