Másfél milliót szakított a rafinált tolvajbanda

2017. november 11. 09:17 2017. nov. 11. 09:17

Pécsett, Komlón és Mohácson is lopott az a négyfős csapat, akik vásárlás, érdeklődés ürügyén számos ingatlanból nyúlták le az ékszert, porcelánt.

Lopás bűntett, lopás vétség és hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság két pécsi férfi és két pécsi nő ellen, akik 2016. szeptember 30-a és 2017. június 6-a között Pécsett, Komlón és Mohácson is loptak különböző ingatlanokból.

A rendőrség november 11-i tájékoztatása szerint a gyanúsítottak úgy mentek be több családi házba és lakásba, hogy az eladó ház vagy bútorok iránt érdeklődő vásárlóknak adták ki magukat, majd a házban való körbevezetésük során a sértettek figyelmét elterelve különböző ezüst és arany ékszereket, valamint porcelántárgyakat tulajdonítottak el közel másfél millió forint értékben.

Az összesen kilenc esetet felölelő rendőrségi vizsgálat az 54 éves M. Ernő esetében hét, a 45 éves M. Ernőné kapcsán kilenc, a 20 éves Sz. Fanni és az 55 éves B. János kapcsán pedig 2-2 rendbeli jogsértés gyanúját tárta fel.

A gyanúsítottak ellen – az 54 éves férfi és a 45 éves nő előzetes letartóztatása mellett – folytatott nyomozást a rendőrség a napokban lezárta, és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.