Megint hétvégére romlik el az idő

2017. november 23. 08:43 2017. nov. 23. 08:43

Két napunk van vissza az élvezhető időjárásból, aztán szombat délutántól befutnak a felhők és elered az eső. A meteorológusok szerint vasárnap is kell majd az esernyő.

Csütörtökön többórás napsütés várható, kivéve ott, ahol tartósan megmarad a reggeli köd, amire inkább az Északi-középhegységben, az Észak-Alföldön és a főváros környékén van esély - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat. A délnyugati szél a Dél-Dunántúlon megélénkül, néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos vidékeken 10 és 15, a tartósan borult tájakon 4 és 7 fok között alakul. Késő estére 4, 9 fokra hűl le a levegő.

Pénteken az ország nagy részén az éjszaka képződő köd tartósabban megmarad, de főként a Dunántúlon lehetnek napos körzetek is. A ködös tájakon szitálás előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, ködös helyeken 4 és 9, a napos vidékeken 10 és 14 fok között valószínű.

Szombaton eleinte többnyire erősen felhős, ködös idő lesz, majd több helyen felszakadozik a felhőzet, legkésőbb északkeleten, keleten, valamint a főváros térségében, néhol kisebb eső, szitálás kialakulhat. Késő délutántól, estétől nyugat felől vastagabb felhőzet érkezik fölénk, és északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Napközben a déli, délkeleti, késő estétől a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél erős, helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 15 fok között alakul, a tartósabban ködös helyeken lesz a hidegebb.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak késő délutántól északnyugat felől szakadozik fel a felhőzet. Kezdetben többfelé, majd egyre kevesebb helyen, főleg délen és keleten valószínű eső, zápor, nyugaton elszórtan hózápor. Az északnyugati szél erős, főként az Észak-Dunántúlon időnként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.