Az oszt igen: egymilliárdért adnák a kollégiumot

2017. november 23. 13:14 2017. nov. 23. 13:14

Évek óta árulják, de csak a fémtolvajok járnak a Puskin téri kollégiumra. Na de ha korábban 7 meg 800 millióért nem kellett senkinek, majd most karácsony előtt majdnem egymilliárdért biztosan elkel. Esetleg egy szép kollégiumot az unokáknak karácsonyra? Na, valaki?

Árverésre bocsátja a pécsi önkormányzat három ingatlanát december 19-én. Köztük van a Puskin téri kollégium is.

A gyárvárosi épület látott már szebb napokat, de az is régen volt. A Pécsi STOP 2011 óta arról cikkez rendszeresen, hogy fémtolvajok fosztogatják az egykori diákszállót.

A kollégium másik attribútuma az, hogy eladó. Már egy 2012-es cikkünkben is azzal foglalkoztunk: az előző évi próbálkozásnál drágábban, 730 helyett 800 millió forintért próbálta eladni a fideszes városvezetés.

Aztán 2013-ban 5%-kal csökkentették az eladni szánt ingatlanok árát, de az elképesztő akció sem hozta meg a kedvét senkinek. Voltaképpen lett egy néhány milliárdos ingatlanpakkja a városnak, amely nagyjából ugyanazokból az épületekből és telkekből áll már hosszú évek óta, és a mindenkori költségvetési lyuk virtuális foldozgatását szolgálta.

Na ennek a csomagnak oszlopos tagja a Puskin téri kollégium. Ezt legutóbb Gulyás Emil szocialista politikus hozta szóba a pécsi közgyűlésben, aki a volt diákszállót látszólagos fedezetforrásnak nevezte.

Ha véletlenül elkelne karácsony előtt a kolesz, biztosan sírdogálnának utána az ingatlantestvérkéi. Mi azért kicsit szkeptikusok vagyunk.