Benzinkártyát lopott, nem adta vissza az autót főnökének egy pécsi férfi

2017. december 10. 12:43 2017. dec. 10. 12:43

Benzinkártyát lopott, nem adott vissza egy autót, majd miután kirúgták, még volt munkahelye számlájára rendelt százezres értékben autóalkatrészeket egy pécsi férfi. Mindezt azért csinálta, mert szerinte a főnöke sokkal kevesebbet fizetett neki, mint kellett volna.

Jogosulatlanul használta a tankolókártyát, munkahelye számlájára autóalkatrészeket rendelt magának, és az autót sem adta vissza, amelyet értékesítésre vett át főnökétől egy férfi Pécsett - olvasható a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

"Készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés, csalás és sikkasztás miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság egy 29 éves helyi férfi ellen.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2017. májusa és júliusa között eltulajdonított munkahelyéről egy tankolókártyát, amellyel több alkalommal tankolt jogosulatlanul, és a főnökétől értékesítésre átvett személygépkocsit többszöri felszólítás ellenére sem adta vissza.

A nyomozás során az is kiderült, hogy miután a férfi felmondott, a volt munkahelye számlájára rendelt meg és vett át autóalkatrészeket több mint 100 000 forint értékben.

A férfi gyanúsítotti kihallgatásán beismerte tettét és a rendőröknek elmondta, hogy a bűncselekményeket azért követte el, mert a volt főnöke kevesebb fizetést utalt neki, mint amennyit szeretett volna.

A gyanúsított ellen folytatott nyomozást a rendőrség a napokban lezárta és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére" - olvasható a hatóság közleményében.