Továbbra is nyomoznak a Tüke Busznál, a legfőbb ügyész nem ad információt az ügyről

2017. december 15. 12:26 2017. dec. 15. 12:26

Szakács László szocialista frakcióvezető-helyettes kérdezte írásban Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy mi a helyzet a Tüke Busz Zrt-nél a gyanús buszbeszerzések kapcsán indított nyomozásban. Polt szerint az eljárás még mindig folyamatban van jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt.

Továbbra is zajlik a tavaly novemberben elrendelt nyomozás a Tüke Busz Zrt. gyanús buszbeszerzése miatt, az eljárás különösen jelentős vagyoni hátrány okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt folyik.

Azóta már kétszer is foglaltak le "releváns iratokat", másodjára ráadásul a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, amely befolyással való üzérkedés és más bűncselekmények miatt nyomoz.

Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese írásban kérdezte meg Polt Péter legfőbb ügyészt december elején, hogy is áll az ügy, történt-e már gyanúsítás, milyen eredménnyel zárultak a jogsegélykérelmek (ez azért fontos, mert a történetnek van holland és szerb szála). Arra is rákérdezett, mi a nyomozás határideje, és azt meghosszabbítják-e.

Polt Péter ugyancsak írásban a következő választ adta:

"A Tüke Busz Zrt. által vásárolt autóbuszok beszerzésével összefüggésben különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmény gyanúja miatt a nyomozás a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon továbbra is folyamatban van.

A nyomozás határideje 2018. január 9. napja, ami meghosszabbítható.

A nyomozás során gyanúsítotti felelősségre vonás eddig nem történt. Az elvégzett és a tervezett nyomozati cselekményekről – így köztük a jogsegélykérelmek eredményéről – a nyomozás érdekeire tekintettel tájékoztatás nem adható."

Hogy a Volvo-buszok beszerzése körül nincs minden rendben, arról már 2016. júniusában lehetett tudni.