Gyermekbántalmazás: kirúgták a hetesi iskola igazgatóját

2018. január 9. 09:04 2018. jan. 9. 09:04

Lapértesülés szerint elbocsátották a hetesi iskola igazgatóját, akiről hétfőn jelent meg a hír, miszerint könyvvel fejbe vágott, majd a szekrénynek lökött egy szófogadatlan gyereket.

Amint azt tegnap a Népszava nyomán írtuk, az igazgató helyettesítésen volt, mikor a fenti módon bántalmazott egy hatodikost. A lap szerint az iskola igazgatója megpróbálta a dolgot elhallgatni, ám a bántalmazott gyerek társai szerint is megtörtént az eset, amely a tankerületi központhoz is eljutott. A tankerület a lap információi szerint felkérte az amúgy mandátuma végét töltő igazgatót, hogy mondjon le magától, különben rendőrségi feljelentést tesznek.

Kedden a Sonline arról cikkezett, hogy elbocsátották a hetesi iskola igazgatóját. A lap szerint az eset még karácsony előtt történt, arról a tankerületi központ az új év második napján értesült, ekkor azonnali vizsgálatot rendelt el. Meghallgatták az igazgatót, a bejelentőt, az iskola pedagógusát és a gondviselő jelenlétében az érintett tanulót is. A panaszt megalapozottnak találták, ezért az igazgató munkaviszonyát január 8-al megszüntették - írták.

Nem az első eset volt

Az iskolában nem ez volt az első ilyen eset. Tavaly novemberben ítéltek másfél év felfüggesztett börtönre egy ottani alsó tagozatos tanítót többrendbeli bántalmazás és védekezésre képtelen személy elleni könnyű testi sértés miatt, valamint 18 hónapra a hivatásától is eltiltották. A helyettesítő tornatanárként is dolgozó férfi több éven keresztül bántalmazta diákjait, több szülő emiatt ki is íratta az iskolából a gyereket - írtuk tegnap a Népszava egy korábbi anyaga nyomán. Az ügyeket az igazgató megkísérelte eltussolni, és az is kiderült, neki is volt már korábban gyermekbántalmazási ügye, ami miatt megrovásban részesítette az ügyészség.

A helyzetben a legfurább talán az, hogy mikor kiderült a gyermekbántalmazás, több tanár és a szülő is megfenyegette az egyik tanárt, aki szerintük feljelenthette a pedagógust. Szerintük a feljelentő rombolta a település jó hírnevét, és azt javasolták neki, költözzön el a faluból.